Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fordított ananásztorta koktélcseresznyével

Fordított ananásztorta koktélcseresznyével
Fordított ananásztorta koktélcseresznyével
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legtöbbet készített süteményem. Azontúl, hogy öröm elkészíteni, a vendégsereg rajongani fog érte. Koktélcseresznyéből természetesen használhatunk szár nélkülit is, ahogy friss cseresznyét vagy cseresznyekompótot is. A képen szereplő sütemény mézzel készült, de az eredeti recept cukorrépaszirupot használ.

hozzávalók / 7 adag

Szirup és gyümölcsök

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Szirup és gyümölcsök

  1. Egy kerek gyümölcstorta- vagy felfújtformát kivajazunk, majd sütőpapírral bélelünk ki. Fontos, hogy ne legyen rés a formán, a szirup ne folyjon ki sütés közben, tehát lehetőleg ne használjunk csatolható tortaformát. Ha mégsem akad más, a sütő aljára sütőpapírt teszünk.
  2. A sziruphoz a vajat a mézzel felmelegítjük, főzni kezdjük, és 2-3 percig hagyjuk főni folyamatos keverés alatt, amíg kissé besűrűsödik. A forma aljába öntjük a szirupot, ha szükséges forgatjuk, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle.
  3. Az ananászszeleteket csak akkor nyomjuk a szirupra, ha kész a tészta is, másként az levet ereszt. Az ananászszeleteket a szirupra helyezzük körben, egyet a közepére teszünk. A képen 28 centiméteres formában készített sütemény látható, így 8 körszelet fért el kényelmesen egymás mellett, ha azonban a süteményt magasabbra szeretnénk készíteni, használhatunk kisebb formát. A koktélcseresznyéket az ananászkarikák közepébe nyomjuk, szárukat a karikák alá toljuk, hogy az elkészítési folyamat legizgalmasabb részénél, a fordításnál, azok a sütemény díszeként felfelé emelkedjenek.

Tészta

  1. A sütőt 160 fokra melegítjük elő. A tojást, a cukrot és a vaníliaaromát egy tűzálló tálba öntjük, egy forrásban lévő vízzel teli edény felé tesszük, és egy konyhai kézi-robotgéppel 10-15 percig keverjük, amíg egy krémet kapunk. A lisztet és a sütőport hozzászitáljuk, és simára keverjük a masszát. Az olvasztott vajat a tésztához dolgozzuk.
  2. A tésztát az ananászra öntjük, vigyázva, hogy a szirup ne csússzon fel a forma oldalán, ezért egyenletesen öntjük mindenhová.
  3. A süteményt addig sütjük, amíg egy laza aranybarna színt kap és kissé megemelkedik. Látni fogjuk, hogy mikor sül meg, de ha biztosra szeretnénk menni, tűpróbát használunk.
  4. Sütés után 10 percig hűtjük, majd egy konyhai tálat teszünk fölé, és ráborítjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 3000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 805
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
104 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fordított ananásztorta, fordított torta, fordított sütemény, ananászos sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

513
vaj 40 g
méz 4 ek
ananászkonzerv 450 g
koktélcseresznye 8 db
tojás 4 db
barna cukor 200 g
vaníliaaroma 5 csepp
finomliszt 200 g
sütőpor 2 teáskanál
vaj 125 g