r
Nosalty Logó

Diós sakktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziporka
Diós sakktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

Összesen 6677 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

Összesen 343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    451.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    226 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11610.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    2613 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    778 mg
  • Foszfor
    5095 mg
  • Nátrium
    2793 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.2 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2571 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    1890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2993 micro
Összesen 6677 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

Elkészítés

A sárga piskótához

  1. Megsütjük a kétféle piskótát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés közben kanalanként a vizet is hozzáadjuk, majd szintén kanalanként a cukrot, végül egyesével a tojások sárgáját.
  2. Egy kis tálban egyneművé szitáljuk a lisztet a kakaót és a sütőport, majd ezt óvatosan beleforgatjuk a felvert habba.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben lassú tűzön megsütjük. A sárga piskóta ugyanígy készül, csak értelemszerűen a kakaó és a víz nem kerül bele.
  4. A krém hozzávalóit gőz fölött felforraljuk.
  5. A piskóta lapokat hosszában olyan széles csíkokra vágjuk, amilyen magas a lap (kb. 2 cm).
  6. Egy 5 literes fazékban a sárga és a barna csíkokból váltakozva, koncentrikus körökben elhelyezem a piskótát. (Pl. barna -befelé haladva sárga -barna...).
  7. Ezt a réteget megkenjük a krémmel.
  8. A következő sorban sárgával kezdve ismét a barnával váltakozva befedjük a krémet. Erre újból krém kerül.
  9. Így folyatatjuk, amíg a piskóta el nem fogy. Arra kell figyelni, hogy egymás fölé más színű lapok kerüljenek.
  10. A tetejére teszünk egy akkora fa alátétet (vagy eggyel kisebb méretű edényt), amekkora a fazék, és egy éjszakára pl. 1-2 kg liszttel "leszorítjuk".
  11. Másnap óvatosan kiborítjuk a fazékból, az oldalát megkenjük a maradék krémmel, a tetejére csokimáz kerül.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7566
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós sakktorta
Sziporka 15 recept

Gyermekkoromban az Édesanyám "specialitása" volt ez a torta, most pedig én készítettem el a Lányom születésnapjára.

Hozzávalók

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...