Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fonott vegyes kalács

Fonott vegyes kalács
Fonott vegyes kalács
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt egy kevés élesztőm, és ezt csináltam belőle.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

húsvétra tökéletes

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tejet 2 ek. cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. Egy tálba a lisztet megszitáljuk, és mindent hozzáadunk a kakaón, a vaníliás cukron, a szegfűszegen és a mazsolán kívül. Összekeverjük, és hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Dagasztjuk addig, amíg el nem válik az edény falától. Pihentetjük 2-3 órát.
  3. Ha a tészta megkelt, deszkára rakjuk, és 6 egyenlő darabra vágjuk, azokat pedig félbe. Három körülbelül egyenlő darabot kiveszünk, és egybe megy egy kevés kakaó, a másikba egy kevés mazsola és az utolsó szálba 1 csomag vanillincukrot és egy kevés őrölt szegfűszeget rakunk. Külön-külön kigyúrjuk (a kakaósnál az is jó, ha csak márványos). Hármas fonással összefonjuk, és tepsibe rakjuk (nekem 4 db lett).
  4. Előmelegített sütőbe rakjuk. 200 C-on 20 percig sütjük. Kivesszük, és egy felvert tojással lekenjük. Addig sütjük 180 C-on, amíg aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 434
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

BPeti

Mióta szakács: 2016.02.01.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fonott kalács, ízesített kalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

befőző
BPeti / befőző Sat, 2016-02-13 17:03

nem az volta baj vele hanem hogy a 3 ág nem lett ugyan olyan vastag. volt ahol vékonyabb volt és ezért lett ilyen

663
finomliszt 1 kg
tojás 3 db
friss élesztő 5 dkg
cukor 7 csapott ek
tej 5 dl
margarin 10 dkg
vanillincukor 1 csomag
szegfűszeg 3 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
mazsola 2 dkg
tojás 1 db