Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fonott kalács 7. - sárgabarackos

Fonott kalács 7. - sárgabarackos
Fonott kalács 7. - sárgabarackos
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem ez a kedvenc kalácsreceptem. Természetesen frissen a legjobb, de napokig fogyasztható marad, és nem szárad ki. Bár én még nem próbáltam, de biztosan működik a barack helyett valamilyen más aszalt gyümölccsel is (pl. szilva, áfonya, mazsola stb.)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kakaó, kávé, tej vagy tea tökéletesen passzol hozzá. Akár meg is vajazhatjuk vagy kenhetünk rá lekvárt, de szerintem csak úgy magában a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A vajat egy főzőedényben felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
  3. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, illetve a többi hozzávalót, kivéve a barackot, és a négy evőkanál tejet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk.
  4. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
  5. Miután megkelt, a tésztát lisztezett munkalapra helyezzük, megszórjuk az apróra vágott barackkal, és még egyszer átgyúrjuk, majd három részre osztjuk, melyeket kb. 40 cm hosszú hengerekké formázunk. A hengerekből fonatot készítünk, és a tepsibe fektetjük. A fonatot tejjel megkenjük, majd meleg helyen rövid ideig tovább pihentetjük, míg láthatóan megnő.
  6. Végül a tepsit a sütő középső részébe tolva, megsütjük a kalácsot.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 680
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

nemgabi

Mióta szakács: 2011.12.27.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos kalács, fonott kalács, omlós fonott kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

571
vaj 80 g
tej 200 ml
finomliszt 500 g
instant élesztő 1 tasak
porcukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 0.5 citromból nyert
1 csipet
tojás 1 db
aszalt sárgabarack 150 g
tej 4 ek