Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű stangli uutakacs konyhájából

Egyszerű stangli uutakacs konyhájából
Egyszerű stangli uutakacs konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer hallottam ezt a receptet és gyorsan meg is jegyeztem. Ha valami kis egészséges, sós rágcsára vagy reggelire vágyunk, akkor gyorsan megsütöm.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon gyorsan elkészül és kevés alapanyag kell hozzá. Szoktam belegyúrni lenmagpelyhet vagy szezámmagot is. De mehet a tetejére is. Ropogtatni, vendégeknek és reggelire is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű Rama-t a liszttel elmorzsoljuk, sózzuk és hozzágyúrjuk a túrót (ezt előtte szitán áttörhetjük, de én nem szoktam ezzel pepecselni).
  2. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a tetejét a felvert tojással, majd reszelt sajtot szórunk rá. Ízlésesen felcsíkozzuk.
  3. Sütőben pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 361
elküldve: 8
receptkönyvben: 163
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: -

szakács

uutakacs

Mióta szakács: 2012.02.03.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egyszerű 25-ös stangli, gyors stangli, barna stangli

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sarkanya
sarkanya / sarkanya Mon, 2013-12-30 18:27

Szia, nagyon finom már sokszor megsütöttem. :) Családi kedvenc. Szoktam keverni a lisztet teljes kiörlésűvel(finomliszt-t.k. rozsliszt), és teszek bele egy fél csomag sütőport is. Nekünk nincs bajunk vele. 1 éjszaka a hűtőben pihen, kevesebb munka van vele egyszerre. :) Köszi, hogy feltöltötted!

zsini78
zsini78 Mon, 2012-10-15 15:28

Elkészítettem, bár sima lisztből, de nagyon finom lett Osztálytalálkozóra vittem, dupla adagot. Nagy sikere volt :) Köszönöm a receptet!

PaMo
PaMo Wed, 2012-05-16 19:57

Szia!
Én is pont így szoktam készíteni, csak egy éjszakára hűtőbe teszem zacskóba! Nagyon fini, és mivel nincs benne sütőpor egyáltalán nem puffaszt!
Üdv: Móni

ctündér
ctündér Tue, 2012-05-15 20:50

Nem kell sütőpor vagy élesztő.Nálunk ez kb 50 éves családi recept,de sosem lehet eleget készíteni belőle.Zsíros vagy házi túróval az igazi!

marianna1211
marianna1211 Tue, 2012-05-15 09:12

Nem biztos, hogy kell bele, mert nekem is van olyan sajtos rúd receptem, amibe nem kell és szuper!

almamag
almamag Tue, 2012-05-15 08:41

Szia! Nagyon tetszik a sütid,csak azt szeretném kérdezni,hogy sütőpor, élesztő.... nem kell bele?

almamag
almamag Tue, 2012-05-15 10:18

Köszönöm! Nekem is van olyan receptem, amibe nem kell, csak a biztonság kedvéért kérdeztem meg.... Üdv. Ili

Sancho
Sancho Tue, 2012-05-15 09:02

Szerintem is kellene bele, mert ez így csak margarinos csiriz.

uutakacs
uutakacs / uutakacs Tue, 2012-05-15 09:46

Kedves Sancho,
megnyugtatlak, hogy nem margarinos csiriz. Ha kipróbálod, akkor meglátod. Az élesztő sem váltaná meg ha az lenne:-))))

856
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 25 dkg
margarin 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
1 tk
tojás 1 db
sajt 10 dkg