r
Nosalty Logó

Fokhagymás sertésragu

Katrin
Fokhagymás sertésragu
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

339
Kalória
28.4g
Fehérje
6.1g
Szénhidrát
21.8g
Zsír
151.6g
Víz
98.8g
Koleszterin
760.2mg
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2028 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 339 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5605.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1935 mg
  • Nátrium
    2968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    909.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 2028 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. Az étolajat beleöntjük egy nagyobb lábasba. A húst felszeleteljük, besózzuk mindkét oldalát. Ha vastagabb a hús, akkor kicsit kiklopfoljuk.
  2. Ha meleg az étolaj, akkor a húsokat belerakjuk a lábasba, s mindkét oldalát kicsit átpirítjuk. Nekem egyszerre 3 db hús fért bele. Ha minden húst kicsit átpirítottunk, akkor az olajba beleszórjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát is. Jól elkevergetjük, s rászórjuk a pirospaprikát, s a kb. 1 cm-es kockára vágott paprikát és paradicsomot is. Picit megsózzuk, rászórjuk a köménymagot is.
  3. Kb. 10 percig kevergetjük, majd rárakjuk a hússzeleteket, s felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húsokat. Néha kevergetjük, hogy oda ne égjen. Levesszük takarékra a gázt, s tovább pároljuk.
  4. Kb. 1 órát pároljuk, de közben ha úgy látjuk, hogy elfőtte a levét, akkor öntünk hozzá még vizet, majd megnézzük, hogy mennyire puhultak meg a húsok. Ha már elég puha, akkor a hússzeleteket kivesszük a lábasból, s a paradicsomos, paprikás, vöröshagymás, fokhagymás mártást botmixerrel jól összeturmixoljuk.
  5. Ezután egy pohárba belerakjuk a tejfölt, rászórjuk a lisztet, s villával jól elkeverjük. Egy kicsi vizet is öntünk még bele, hogy jobban el lehessen keverni csomómentesre. Majd ezt beleöntjük a mártásba, s gázon kevergetjük kb. 8-10 percig.
  6. Majd belerakjuk a hússzeleteket, s azt is még kb. 5 percig főzzük, néha megkeverjük, hogy le ne égjen, s el is készültünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 85 p

Én eddig csak sertéshúsból készítettem, de akár marhahúsból is el lehet készíteni, ki melyik húst szereti jobban. 

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek