r
Nosalty Logó

Fokhagymakrémleves Nyúlszarvas konyhájából

Nyúlszarvas
Fokhagymakrémleves Nyúlszarvas konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

394
Kalória
8.1g
Fehérje
30.2g
Szénhidrát
26.1g
Zsír
164.4g
Víz
73.9g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    164.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2720.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    328.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 791 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. Aprítóban felaprítjuk a vöröshagymát, majd vajon üvegesre pirítjuk.
  2. Felaprítjuk a fokhagymát is (érdemes ezt is géppel, időt spórolunk vele), és rádobjuk a piruló vöröshagymára, kicsit összeforgatjuk őket.
  3. Elkeverjük a liszttel, majd ráöntjük az alaplevet (én csirkéset használtam), és kis lángon egy 10-15 percig összefőzzük őket.
  4. Botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és ízlés szerint a fűszereket, majd még így is főzzük egy 5-10 percig, és már kész is. Levesgyönggyel, reszelt sajttal és pirított újhagymával érdemes tálalni (az újhagyma egy kis édeskés ízt ad hozzá).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p

Lakótársam egyik nagy kedvence, képes hetente többször is nekiállni fokhagymakrémlevest főzni, és ilyenkor napokig csal az intenzív fokhagyma szag a leveses fazék felé. Időszerű volt hát kipróbálnom nekem is - lakótársamnak kihívója akadt!:)

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...