r
Nosalty Logó

Finn mézeskalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
java46
Finn mézeskalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 7114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4315.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    399 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    1951 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1388.1 g
  • Cukor
    608 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 7114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mézet felmelegítjük, a fűszereket belekevjük, a tűzről félre tesszük hűlni.
  2. Egy tálban a lisztet a szóda bikarbónával elvegyítjük.
  3. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  4. Ha a méz langyosra hűlt, a margarint hozzáadjuk, alaposan elkeverjük benne.
  5. A szódabikarbónával elvegyített lisztet beledolgozzuk a mézes masszába.
  6. A cukros tojást utoljára keverjük hozzá, majd kemény tésztává gyúrjuk az egészet.
  7. Betakarva vagy fóliába göngyölve hideg helyen pihentetjük másnapig.
  8. Egy lisztezett deszkán ökölnyi labdákra osztjuk, majd nagyon vékonyra (2-3 mm) sodorjuk, liszetbe mártott kiszúró formákkal tetszés szerint kekszeket szaggatunk, sütőpapírral kibélelt sütőlapokra fektetjük őket.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt készre sütjük.
  10. A tojásfehérjét kézi keverővel vagy robotgéppel keverjük, kis idő után a porcukrot és a pár csepp citromot hozzáadjuk, ha elég szép sűrű és kemény, akkor a rizslisztet is.
  11. Az időközben kihűlt kekszeket nyomózsák segítségével fantáziánk szerint díszítjük, száradni visszatehetjük a még langyos, (50 fok) nyitott ajtajú sütőbe ( a hab nem barnulhat meg ), vagy másnapig szobahőmérsékleten szárítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 389
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 113
  • Össznézettség: 145984
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 16.

Ajánló

Csodálatos harmónikus egységben illatoznak benne a fűszerek. Azonnal fogyasztható, nem kemény, nem kell napokig a puhulására várni, és nem is túl édes, tehát nincs olyan ember itt, közöttünk, akinek ne lenne kedvence. Fémdobozba zárva (hogy ne ereszkedjen meg) hónapokig eláll, és élvezhető marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A makádi gyülekezetben tanultam ezt egyik kedves asszonytestvéremtől, Fábián Teréztől. Korábban a makádi nőszövetség közösségében minden advent-időben nagy mennyiséget készítettünk a gyermekek nagy örömére, a"cipődoboz"-meglepetésekbe is került belőle és az adventi kézműves-foglalkozásokon is kedvelt csemege volt. kmary2 ötletét szeretném megosztani: a rizslisztet saját maga készítette kávédarálón darált rizsből, mondván: minek egy kg-nyit megvásárolni belőle, ha amúgy az ember nem használja. Köszönöm Neki az ötletet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...