Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finn cipócskák

Finn cipócskák
Finn cipócskák
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges és nagyon finom is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ahogy mindig szoktam, most is tettem a sütőbe vizet párologni. Én 220 fokon sütöttem légkeveréssel pár percig, majd visszavettem 200 fokra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rozslisztet, a zabpelyhet és a sót összekeverjük, 6 dl forrásban lévő vízbe szórjuk. Tűzről lehúzzuk, jól összekeverjük, és langyosra hűtjük.
  2. A maradék vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Mindezeket a liszttel együtt 6-8 percig dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva 1 órát pihentetjük.
  4. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, hengerré formáljuk, és 24 egyenlő részre osztjuk.
  5. Zsemle formájúra gömbölyítjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
  6. Meleg helyen letakarva, 40 percig kelesztjük őket, és előmelegített sütőben, nagy lánggal sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 491
elküldve: 1
receptkönyvben: 154
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

motoros anyacsajszi

Mióta szakács: 2011.05.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: édes leveles, kifli, bagel, pita, croissant, hamburger-buci, buci, briós, perec, burek

egyéb elnevezések

mézes-zabpelyhes zsemlék, fitnesz zsemlye

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csillaglány
csillaglány Thu, 2012-06-21 14:00

Most nézem zabpelyhem nincs itthon, burgonyapehely viszont igen. Azt lehet helyette használni?

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Fri, 2012-06-22 05:47

Kedves Csillaglány!

Azért nem írtam időt, mert mindenkinek másmilyen tűzhelye van, máshogy süt!ki kell tapasztalni, de nem kell neki sok idő!mint írtam a receptben is pár percig erős lángon sütöttem, utána visszavettem a hőfokot, figyelni kell, nem tudok időt írni!
remélem azért segítettem!
üdv. Anikó

oloni
oloni / oloni Sun, 2012-02-19 16:35

Épp most lettem kész vele, és a családom teljesen elájult tőle! :) Köszi a receptet!!!

1064
rozsliszt 2 bögre
zabpehely 2 bögre
kenyérliszt BL80 4 bögre
1 kávéskanál
víz 7 dl
méz 3 ek
élesztő 5 dkg