r
Nosalty Logó

Figaró ostyaszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iofiel
Figaró ostyaszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az ostyához és a csokimázhoz

A töltelékhez

Összesen 869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az ostyához és a csokimázhoz

A töltelékhez

Összesen 6949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az ostyához és a csokimázhoz

A töltelékhez

Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    431.5 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3183.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    759 g
  • Cukor
    583 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2627 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2410 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    2455 micro
  • β-crypt
    196 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 6949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 450 kcal

Hozzávalók

Az ostyához és a csokimázhoz

A töltelékhez

Elkészítés

Az ostyához és a csokimázhoz

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: beáztatjuk a mazsolát, a két tojást feltörjük, és villával lazán felverjük. A diót nem darálni kell, csak összevágni. (Én késes homogenizálóban, éppen csak pár másodpercre bekapcsolva, vágom össze.) Minden hozzávalót a kezünk ügyébe készítünk, mert gyorsan kell majd dolgozni.
  2. A margarint kis lángon elkezdjük felolvasztani. Eközben a cukrot egy nagyobb edényben világosra pirítjuk.
  3. Amikor a cukor már megpirult, hozzáöntjük az olvadt margarint (vigyázat, kicsit csapkod), és alaposan összekeverjük.
  4. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lazán felvert tojásokat, és folyamatosan keverjük forrásig.
  5. Amikor a cukros massza felforrt, hozzáadjuk az összevagdalt diót, a mazsolát és a rumot.
  6. A langyos, de még képlékeny állagú tölteléket az ostyalap rücskös oldalára simítjuk, kb. 1 cm vastagságban. A másik lappal beborítjuk, és nehezéket teszünk rá.
  7. Hűvös helyen egy éjszakát hagyjuk állni.
  8. Amikor kihűlt, csokimázzal bevonjuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 35619
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Ajánló

Vendégvárónak ajánlom, ünnepekre, kávé, tea mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet anyósomtól tanultam még a 90-es években. Vajdaságban népszerű édesség, Magyarországon még nem találkoztam vele. Az akkor még létező Jugoszláviából beszerzett ostyalapból az igazi, az kicsit vastagabb, könnyebb szerkezetű, mint az itthon kapható. A "jugó" ostyából 2 lap elég ennyi töltelékhez, a Magyarországon kapható ostyából 4 lap kell. Ez egy alaprecept, amit ízlés szerint lehet variálni. Ennek a változatnak az ízvilága karamellás-grillázsos, de van aki csokoládéval és kakaóporral is dúsítja a tölteléket. Lehet még dúsítani apróra vágott aszalt gyümölcsökkel is. A töltelék főzésének másik módja, hogy a margarint, a cukor felével és a tojásokkal külön edényben főzik sűrű krémmé, és utána keverik össze a pirított cukorral, de nekem a fent leírt módon is megfelelő állagú lesz a töltelék, és ez talán így egyszerűbb, mint külön krémet főzni. :) Elég tömény, de nagyon finom, kiadós édesség. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Az ostyához és a csokimázhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...