Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeszeder szósz

Feketeszeder szósz
Feketeszeder szósz
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy pici nyarat varázsoltam elő a hűtőből, és főtt húshoz készítettem ezt a szószt. Finom lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mirelit gyümölcsből is készíthetjük. Főtt húsok mellé kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!   

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A feketeszedret alaposan megmossuk, és a borban feltesszük főni. Ha friss a szeder, a borhoz még vizet is öntünk, annyit, hogy ellepje a gyümölcsöt. Ha mirelit gyümölcsből készítjük, akkor elég, ha borban főzzük.
  2. Ízesítjük a fűszerekkel (vaníliás cukor, cukor, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, citrom reszelt héja), és a forrástól számítva 10 percig főzzük.
  3. Rántást készítünk vajból, lisztből, ráöntjük a gyümölcsre, majd beletesszük a tejfölt, és kevergetve összefőzzük.
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 159
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros feketeszeder szósz, szedermártás, szederszósz főtt hús mellé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

283
szeder 60 dkg
vörösbor 3 dl
vaj 4 dkg
finomliszt 2 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 3 ek
fahéj 1 csipet
szegfűszeg 1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
tejföl 2 ek