r
Nosalty Logó

Egresszósz 2. - vadringlóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csaba Magdi
Egresszósz 2. - vadringlóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 420 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1677 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 420 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1921 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1097 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1677 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukorral és vízzel főzzük meg a megmosott, tisztított egrest a magozott vadringlót, a citromhéj darabokat Kb. 10-15 percig.
  2. A liszttel és a tejszínnel behabarjuk. Pár percig továbbfőzzük.
  3. Turmixoljuk ki krémes állagúra.
  4. Öntsük bele a vaníliás cukrot
  5. Majd ha kissé hűlt az egres, a mézet és a citrom levét is.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3091
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egresszósz 2. - vadringlóval
Csaba Magdi 50 recept

A finom krémes egres szószt most a szintén pikáns vadringlóval főztem meg. Főtt új krumplival és fokhagymás sült hússal tálaltam. A citrom, méz, vanília nagyon különleges ízt ad a tejszínes gyümölcsszósznak. Ha valaki nem szereti az egrest, talán így megkedvelheti... A vadringlót ilyenkor a kora nyári napokban szinte belecsempészem több mindenbe. Fagyiöntetnek, húsokhoz, levesekhez.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek