r
Nosalty Logó

Egresszósz 2. - vadringlóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csaba Magdi
Egresszósz 2. - vadringlóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 420 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1677 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 420 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1921 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1097 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1677 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukorral és vízzel főzzük meg a megmosott, tisztított egrest a magozott vadringlót, a citromhéj darabokat Kb. 10-15 percig.
  2. A liszttel és a tejszínnel behabarjuk. Pár percig továbbfőzzük.
  3. Turmixoljuk ki krémes állagúra.
  4. Öntsük bele a vaníliás cukrot
  5. Majd ha kissé hűlt az egres, a mézet és a citrom levét is.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3122
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

A finom krémes egres szószt most a szintén pikáns vadringlóval főztem meg. Főtt új krumplival és fokhagymás sült hússal tálaltam. A citrom, méz, vanília nagyon különleges ízt ad a tejszínes gyümölcsszósznak. Ha valaki nem szereti az egrest, talán így megkedvelheti... A vadringlót ilyenkor a kora nyári napokban szinte belecsempészem több mindenbe. Fagyiöntetnek, húsokhoz, levesekhez.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!