Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdei meggytorta Ági módra

Feketeerdei meggytorta Ági módra
Feketeerdei meggytorta Ági módra
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiam szülinapjára készült a torta, de bármikor lehet ezt -alkalom nélkül- is fogyasztani, mert egy nagyon könnyen elkészíthető és finom desszert.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Ajánlanék hozzá egy kitűnő alkoholos vagy aromával egy alkoholmentes tejpuncsot, amit a blogomban el is olvashattok, hogyan készül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat különválasztjuk (fehérje, sárgája).
  2. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját a cukorral simára keverjük, majd átszitáljuk a lisztet és a kakaóport, a sütőport is hozzákeverjük.  
  4. Ehhez adjuk a felvert fehérjét kanalanként, óvatosan, hogy ne törjük.
  5. Lisztezett formába öntjük, kb. 160 C-on (ez az én gázsütőmön 3-as fokozat), kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
  6. A kész piskótát három részre vágjuk (ezt ügyesen megteheted egy fehér cérnával is, amit úgy használsz, mint egy fűrészt).
  7. Az alsó tésztalapot meglocsoljuk 2 ek meggylével, amit előzőleg összekeverünk 1 kk rumaromával.
  8. Majd a következő két tortalapot is meglocsoljuk a rumaromás meggylével.
  9. Középre teszünk pár szem meggyet, és körbetámasztjuk a tejszínes-mascarponés krémmel, amit közben felverünk és összekeverünk.
  10. Körkörösen haladunk, és a második lappal is ugyanígy járunk el.
  11. Rákerül a harmadik tortalap, amit ismételten befedünk a tejszínes-mascarponés krémmel.
  12. Körbe a torta szegélyét csinos kis tejszínrózsákkal díszítjük, és ráültetünk egy-egy szem meggyet.
  13. A közepét csokiforgáccsal megszórjuk. Nagyon kellemes, könnyű torta kerekedik belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 59 488
elküldve: 24
receptkönyvben: 177
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggytorta, tejszínes meggytorta, mascarponekrémes meggyes torta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Wed, 2015-02-04 08:46

Szia,
Milyen jol kezdodik ez a neheznek igerkezo nap...... Koszonom, hogy visszajeleztel :))
Szep napot neked is : Agi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2014-10-09 17:41

Na jó. 12 tojásom és többmillió idegsejtem ment rá a próbálkozásokra, de a tésztából mindkét esetben csak egy nem egészen két centis valami lett, amiből - lássuk be - aligha lesz torta. Fél teáskanál sütőpor? Biztos? Mert végül is mitől kelt volna meg? Hat kanál liszttől biztos nem.

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Fri, 2014-10-17 11:18

Kedves Logikai bukfenc
nezz at nehany piskota receptet , probald ujra ,es ha meg mindig nem megy vegyel keszen

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2014-11-06 23:15

Kedves agigilanyi! Nagyon kedves, hogy segíteni próbálsz, de ez nem válasz. Szerintem nem jó a recepted, mert az életben nem lesz belőle torta, de ha tévedek, akkor kérlek világosíts fel, hogy miben.

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2014-11-07 00:05

Szia,
elnézést hogy belebeszélek, de a receptleírásban van a hiba. Ez nem biztos hogy a receptfeltevő hibája, mert elég gyakori, hogy hiba csúszik bele az átszerkesztések miatt. Tehát: tojás kettéválasztva. Kőkemény habot csinálj a fehérjéből cukor nem kell bele mert meglágyítja. A sárgájába tedd bele a cukrot keverd ki fehérre (kézi robotgép sokat segít). A kemény habra öntsd rá a cukros sárgáját a lisztet és a kakaót. Sütőpor tök felesleges. Alulról felfelé széles fakanállal forgasd össze, egyneműsítsd úgy, hogy ne törd össze a habot. A habtól lesz magas és ha ügyes voltál tartja meg az formáját. Anno tettem fel receptet egyszerű tortaalapról talán nézd meg, remélem megoldja a problémát, mert ez a süti tényleg jól hangzik Csupasütitől. Remélem ittt részletesen leírtam és a sütést is:) http://www.nosalty.hu/recept/tortaalap-egyszeruen-gabystol vagy esetleg ez: http://www.nosalty.hu/recept/pillekonnyu-tejszintorta-gabystol sok sikert! Gabi

szulekagi
szulekagi Fri, 2013-05-10 19:19

Istenien néz ki, ráadásul imádom a mascarpones krémeket, úgyhogy holnap neki is állok, és megsütöm, remélem, nekem is ilyen szépre sikerül :D

379
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 0.5 tk
mascarpone 500 g
meggybefőtt 350 g
rumaroma 30 ml
növényi habtejszín 5 dl