Nosalty Logó

Feketeerdő torta Suzie Babától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő torta Suzie Babától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 376 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4505 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 228 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 376 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    313.5 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5510.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1302 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    2324 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.8 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    881.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2887 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    502 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    1293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2812 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    901 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2037 micro
Összesen 4505 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. A liszteket összekeverjük a kakaóval, és a sütőporral, majd a sárgájához keverjük. A habot hozzákeverjük a sárgájához, és 24 cm-es tortaformába öntjük, majd 20-25 percig sütjük.
  2. Töltelék: A tejszínt a vaníliás cukorral és a fixálóval kemény habbá verjük, az egy negyedébe kakaóport keverünk.
  3. A teljesen kihűlt lapot három felé vágjuk.
  4. A kétféle tejszínhabot nyomózsákokba töltjük, és kis kupacokat teszünk a tortalapra, felváltva a fehér és a csokis krémmel, a kupacok közé pedig meggyszemeket helyezünk. Végül kívülről is bevonjuk a tortát tejszínnel, tetejét tejszínnel és meggyel díszítjük.
  5. Az elkészült tortát 10-15 percre mélyhűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 34633
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Egyik kedvenc tortám, mindig is rettegtem tőle, végül kiderült, hogy az egyik legegyszerűbb torta a világon. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nekem is az egyik kedvenc tortám,de még nem mertem nekiállni elkészíteni,mert mindig is azt gondoltam,hogy nehéz elkészíteni.A te recepted MENTVE,mert úgy látom,hogy nem is olyan bonyolult elkészíteni,talán nekem is menni fog.Köszönet érte,hamarosan ki is próbálom! Üdv.:petrezselyem

Törölt felhasználó

Szia Petrezselyem, tényleg nagyon egyszer? recept, és nagyon finom. :) Majd kérek beszámolót, hogy hogy sikerült!

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki, csak gratulálni tudok még a díszítéshez is, nagyon ügyes vagy ! Megkérdezhetem milyen "masinával" csinálod? Mert én már próbáltam pár félét, de egyik sem ilyen szép :) Bár lehet ez rajtam is múlt ! Ha jól olvastam a receptet, a meggylével nem csinálsz semmit ? Mert én a tejszínhab mellé,..... igaz csak "egyféle" habot használtam, de most már kett?t fogok:)..... tölteléket csinálok a meggyb?l és levéb?l úgy, hogy díszítésnek és a krémek közé is veszek ki pár szem meggyet, a többit leturmixolom, a meggylével együtt egy csomag vaníliás pudingporral , cukorral megf?zöm puding állagúra, ha kevésnek bizonyul a krém, még tejjel pótolom , ha kih?lt a "puding" , Rama-val kikeverem és isteni az a krém is Próbáld ki :)

Törölt felhasználó

Szia Barbica, Cukrászkellékesnél rendeltem habzsákot, és fém csillagcsöveket hozzá. Egy kisebb vagyon volt, de megéri a jó min?séget megvenni, és nem a m?anyagokkal szenvedni. A meggylevet puncstortához szoktam felhasználni, vagy megisszuk szörpnek. Ebben a tortában pont azt szeretem, hogy egyben van a meggy, és kiérz?dik a valódi gyümölcs. Egyszer kipróbálom a te meggyes krémedet, bár inkább én azt egy igazi keser? csokis tortához tudnám igazán elképzelni.

Törölt felhasználó

Szia, köszi a választ, mindenképp beruházok én is egy ilyenre , keresek is cukrászkellékest a környéken! Egyszer kell megvenni és tényleg csodás a díszítésed vele ! Próbáld ki majd a krémet , én pl nyáron a meggy tortát és eper tortát is ilyen krémmel csinálom :)

Törölt felhasználó

tényleg nem nehéz. nagyon egyszer? torta

Törölt felhasználó

Nagyon jó a recept, szuper lett a torta. Annyit változtattam rajta, hogy 8 ek sima liszttel és 1 cs süt?porral csináltam. Valamint a tortalapokra még kentem saját készítés? meggylekvárt, amit összekevertem a meggybef?tt egy részével, s úgy raktam a habot, plusz arra még a meggyet a recept szerint. Az elkészítése egyszer?, s nagy sikert aratott, isteni finom volt! Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre :)

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek