Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta 10. - emeletes

Feketeerdő-torta 10. - emeletes
Feketeerdő-torta 10. - emeletes
150 perc / előkészület: 90 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapra készítettem először. Nagyon jól esett a szarvaspöri után:-).

hozzávalók / 8 adag

A 2 db piskótához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öt tojásnak szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját egymástól. Felverjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk az öt kanál cukrot.
  2. Ezután a tojások sárgáját óvatosan hozzáadjuk, keverjük, és végül beleszitálunk két kanál lisztet, három kanál kakaóport és a sütőport.
  3. Kilisztezett vagy sütőpapíros, kapcsos tortaformába, vagy egy edénybe öntjük, és megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e már. (Egy kicsit szoktam szárítani, amíg elválik teljesen a forma falától.)
  4. Ha kisült, még egy ugyanekkora piskótát sütünk.
  5. Miután kisült mindkettő, és teljesen meghűltek, középen kettévágjuk mindkettőt, így három helyen lehet tölteni.
  6. A meggyből válogatunk néhány szemet a díszítéshez. Ezeket félretesszük.
  7. Közben feltesszük a meggyet és a meggylevet a 20 dkg cukorral főni. Ha megpuhult, megnézzük, mennyi folyadékot forrt el, és pótoljuk.
  8. Forrás közben 3 cs vaníliás pudingport vízzel csomómentesre keverünk. Ezzel állandó keverés közben besűrítjük a krémet. Takarékra érdemes tenni, ha teljesen eltűnt benne a puding, elzárjuk - ez pár keverés. Pár percig kevergetjük, hogy hűljön. Kb. 5 perc, hogy még el lehessen kenni a piskótákon.
  9. A félbevágott piskótákat szétterítjük, kiválasztjuk, melyik lesz az alsó és a felső. Az alsót és a két középsőt egyenletesen megkenjük a meggyes sziruppal. Majd kb. fél óráig hagyjuk, hogy kihűljön, és teljesen rádermedjen a massza.
  10. A tejszínt kemény habbá keverjük. Külön teszünk el annyit, hogy körbe lehessen kenegetni, és maradjon díszítésre is.
  11. Az alsó lapra - amin már a massza hideggé vált - teszünk egy adag tejszínt, és egyenletesen elkenjük rajta. Erre jön a következő lap. A tejszínnel ragasztgatjuk össze a meggyes lapokat.
  12. Miután az utolsó lap is a helyére kerül, egyenletesen körbeigazítjuk a tortát. Tortadíszítővel vagy nyomózsákkal tesszük igazivá. A kiválogatott meggyet rátesszük a tetejére, és a hűtőbe tesszük, hogy jól lehessen szeletelni.
  13. Elég magas lesz, ezért érdemes minél nagyobb átmérőjű formát választani. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25×35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 532
elküldve: 3
receptkönyvben: 87
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rendike

Mióta szakács: 2011.04.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny, Hulala receptverseny
mikor: mindig, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

emeletes feketeerdő-torta, meggyes-tejszínes torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marisz57
marisz57 Thu, 2011-06-16 19:16

Nagyon gusztusos, szép torta! Biztos finom volt! Ügyes vagy, rendike!

marisz57
marisz57 Thu, 2011-06-16 19:15

Nagyon gusztusos, szép torta! Biztos finom volt! Ügyes vagy, rendike!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-06-16 16:06

Kedves Rendike!

Jaj de guszta!
A mai szülinapomra, nagyon el tudtam volna képzelni, ezt a habos csodát!!:-))
Elmentettem, de ,ami késik, nem múlik:-))
Meg lesz:-))
Szép napot és köszönöm:-))
Éva-Anyóca

rendike
Rendike / rendike Thu, 2011-06-16 16:10

Kedves Éva!
Nagyon örülök,ha ötletet adhatok.
Ha lesz időd próbáld ki.Nem túl édes és ebben az időben behűtve isteni:-)
Andi

766
tojás 10 db
cukor 10 ek
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 6 ek
sütőpor 1 csomag
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
vaníliás pudingpor 3 tasak
meggybefőtt 350 g
cukor 20 dkg
meggylé 8 dl
növényi habtejszín 1 l