r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta 10. - emeletes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rendike
Feketeerdő-torta 10. - emeletes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 2 db piskótához

A töltelékhez

Összesen 766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 2 db piskótához

A töltelékhez

Összesen 6120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 2 db piskótához

A töltelékhez

Összesen 184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    307.9 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6852.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    2267 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744.5 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    966 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    1444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    962 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2474 micro
Összesen 6120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A 2 db piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A 2 db piskótához

  1. Öt tojásnak szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját egymástól. Felverjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk az öt kanál cukrot.
  2. Ezután a tojások sárgáját óvatosan hozzáadjuk, keverjük, és végül beleszitálunk két kanál lisztet, három kanál kakaóport és a sütőport.
  3. Kilisztezett vagy sütőpapíros, kapcsos tortaformába, vagy egy edénybe öntjük, és megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e már. (Egy kicsit szoktam szárítani, amíg elválik teljesen a forma falától.)
  4. Ha kisült, még egy ugyanekkora piskótát sütünk.
  5. Miután kisült mindkettő, és teljesen meghűltek, középen kettévágjuk mindkettőt, így három helyen lehet tölteni.
  6. A meggyből válogatunk néhány szemet a díszítéshez. Ezeket félretesszük.
  7. Közben feltesszük a meggyet és a meggylevet a 20 dkg cukorral főni. Ha megpuhult, megnézzük, mennyi folyadékot forrt el, és pótoljuk.
  8. Forrás közben 3 cs vaníliás pudingport vízzel csomómentesre keverünk. Ezzel állandó keverés közben besűrítjük a krémet. Takarékra érdemes tenni, ha teljesen eltűnt benne a puding, elzárjuk - ez pár keverés. Pár percig kevergetjük, hogy hűljön. Kb. 5 perc, hogy még el lehessen kenni a piskótákon.
  9. A félbevágott piskótákat szétterítjük, kiválasztjuk, melyik lesz az alsó és a felső. Az alsót és a két középsőt egyenletesen megkenjük a meggyes sziruppal. Majd kb. fél óráig hagyjuk, hogy kihűljön, és teljesen rádermedjen a massza.
  10. A tejszínt kemény habbá keverjük. Külön teszünk el annyit, hogy körbe lehessen kenegetni, és maradjon díszítésre is.
  11. Az alsó lapra - amin már a massza hideggé vált - teszünk egy adag tejszínt, és egyenletesen elkenjük rajta. Erre jön a következő lap. A tejszínnel ragasztgatjuk össze a meggyes lapokat.
  12. Miután az utolsó lap is a helyére kerül, egyenletesen körbeigazítjuk a tortát. Tortadíszítővel vagy nyomózsákkal tesszük igazivá. A kiválogatott meggyet rátesszük a tetejére, és a hűtőbe tesszük, hogy jól lehessen szeletelni.
  13. Elég magas lesz, ezért érdemes minél nagyobb átmérőjű formát választani. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25×35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12072
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő-torta 10. - emeletes
Rendike 4 recept

Szülinapra készítettem először. Nagyon jól esett a szarvaspöri után:-).

Hozzávalók

A 2 db piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek