r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta Nikókától

Nikóka
Feketeerdő torta Nikókától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Meggyes töltelékhez

Díszítéshez

441
Kalória
8.6g
Fehérje
61.5g
Szénhidrátok
18.3g
Zsír
65.2g
Víz
76.2g
Koleszterin
1.9g
Rost
34.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Meggyes töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Meggyes töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 5289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Meggyes töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.4 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4781.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    782.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2777 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1587 micro
Összesen 5289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

Kakaós tortalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  2. Majd a sütőporos, kakaóporos liszttel jól kikeverjük. Végül hozzáadjuk a fehérjehabot.
  3. 26 cm-es tortakarikában megsütjük. 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingport a vízzel kikeverjük, és hozzáadjuk a felvert hulalát.

Meggyes töltelékhez

  1. A zselatint beáztatjuk a vízben.
  2. A meggyet apróra vágjuk, és a meggylével, a cukorral, a vaníliás cukorral felforraljuk. Majd hozzáadjuk a zselatint, és újra felforraljuk. Kihűtjük.
  3. A tortát 3 részre vágjuk. Majd a csokis krémet a egy nyomózsákba töltjük, és az alsó lapra körben nyomunk krémet, kis hézagokat hagyva a körök között. Ezeket kitöltjük a meggyes töltelékkel. Rátesszük a másik lapot, és hasonlóképpen töltjük. Rátesszük a felső lapot. Ha maradt krém, akkor az oldalát bekenjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Díszítéshez

  1. A hulalát habbá verjük. A tetejét oldalát bekenjük, majd tetszés szerint feldíszítjük a szélét a maradék habbal és meggyel.
  2. A közepére szórjuk a tortadarát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Sokszor készítettem, legutoljára egy kedves barátnőm szülinapjára!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...