r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta Nikókától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Feketeerdő torta Nikókától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Meggyes töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Meggyes töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 5289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Meggyes töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.4 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4781.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2777 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1587 micro
Összesen 5289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Meggyes töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

Kakaós tortalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  2. Majd a sütőporos, kakaóporos liszttel jól kikeverjük. Végül hozzáadjuk a fehérjehabot.
  3. 26 cm-es tortakarikában megsütjük. 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingport a vízzel kikeverjük, és hozzáadjuk a felvert hulalát.

Meggyes töltelékhez

  1. A zselatint beáztatjuk a vízben.
  2. A meggyet apróra vágjuk, és a meggylével, a cukorral, a vaníliás cukorral felforraljuk. Majd hozzáadjuk a zselatint, és újra felforraljuk. Kihűtjük.
  3. A tortát 3 részre vágjuk. Majd a csokis krémet a egy nyomózsákba töltjük, és az alsó lapra körben nyomunk krémet, kis hézagokat hagyva a körök között. Ezeket kitöltjük a meggyes töltelékkel. Rátesszük a másik lapot, és hasonlóképpen töltjük. Rátesszük a felső lapot. Ha maradt krém, akkor az oldalát bekenjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Díszítéshez

  1. A hulalát habbá verjük. A tetejét oldalát bekenjük, majd tetszés szerint feldíszítjük a szélét a maradék habbal és meggyel.
  2. A közepére szórjuk a tortadarát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 34213
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 18.

Ajánló

Készíthetjük befőttel is, akkor annak a levét használjuk fel a zselé készítéshez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő torta Nikókától
Nikóka 172 recept

Sokszor készítettem, legutoljára egy kedves barátnőm szülinapjára!

Hozzávalók

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Meggyes töltelékhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek