r
Nosalty Logó

Fekete özvegy pite Picipirostól

Picipiros
fekete halloweeni torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Karamell

Csokis rész

Díszítés

839
Kalória
6.4g
Fehérje
81.4g
Szénhidrát
55.8g
Zsír
36.2g
Víz
57.8g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
55.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Karamell

Csokis rész

Díszítés

Összesen 839 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Karamell

Csokis rész

Díszítés

Összesen 6708 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Karamell

Csokis rész

Díszítés

Összesen 457 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 839 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    446.2 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3692.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    1561 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    651.2 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2970 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2830 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1680 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 6708 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 457 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához az oreot aprítóban a lehető legjobban ledaráljuk, majd hozzáadjuk a puha margarint és kezünkkel addig nyomkodjuk, míg egyenletes masszát nem kapunk.
  2. Egy piteformát kibélelünk a masszával, majd 15 percre fagyasztóba tesszük.

Karamell

  1. A karamellhez a cukrot egy edényben felhevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a margarint. Visszatesszük tartalék lángon a tűzre, folytonos keverés mellett hozzáöntjük a habtejszínt, végül csepegtetünk bele pár csepp vörös ételfestéket.
  2. Amikor már szép, sima a karamellünk, félretesszük és hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Kivesszük a fagyott pite alapunkat, beleöntjük a vörös karamellt és további 15 percig fagyasztjuk.

Csokis rész

  1. A csokis részhez a habtejszínt a margarinnal felforraljuk, majd ráöntjük a kockákra tördelt étcsokira.
  2. Addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad benne a csoki. Ezután hozzáadjuk a fekete ételfestéket és simára keverjük.
  3. A fagyasztóból kivéve a piténkre csorgatjuk a csokikrémet. A fehércsokit a csomagolásában hagyjuk és forró vízbe mártjuk. Addig tartjuk benne, amíg a fehércsoki fel nem olvad a csomagolásban.
  4. Ezután egy vékony részben levágjuk az egyik sarkát és közepétől a pite széléig körkörösen sűrű csiga alakzatot írunk le a meleg fehércsokival.
  5. Amikor kész vagyunk a csiga alakunkkal, fogunk egy fogpiszkálót és a csiga közepétől a széléig sugarakat húzunk a csokis masszában. Egymás mellett sorban, sugárban húzzuk őket, így a végén egy pókháló mintázatot kapunk. Hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen megdermedni.

Díszítés

  1. A hűtőből kivéve forró késsel 8 szeletesre vágjuk a piténket, széleikbe egy-egy tejszínhab halmocskát nyomunk és belenyomunk mindegyikbe egy ostya pókhálót. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek