adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Tészta
-
22 db oreo keksz
-
80 g margarin
Karamell
-
200 g cukor
-
100 g margarin
-
120 g habtejszín
Csokis rész
-
165 ml habtejszín
-
50 g margarin
-
175 g étcsokoládé
-
100 g fehér csokoládé
Díszítés
-
100 ml habtejszín
839
Kalória
6.4g
Fehérje
81.4g
Szénhidrát
55.8g
Zsír
36.2g
Víz
57.8g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
55.1g
Cukor
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
30g oreo keksz144 kcal
-
10g margarin72 kcal
Karamell
-
25g cukor97 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Csokis rész
-
21g habtejszín60 kcal
-
6g margarin45 kcal
-
22g étcsokoládé119 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
13g habtejszín37 kcal
-
17g ostyalap64 kcal
Összesen
839
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
242g oreo keksz1152 kcal
-
80g margarin574 kcal
Karamell
-
200g cukor774 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
120g habtejszín350 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Csokis rész
-
165g habtejszín482 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
175g étcsokoládé956 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
100g habtejszín292 kcal
-
136g ostyalap513 kcal
Összesen
6708
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
16.5g oreo keksz78 kcal
-
5.4g margarin39 kcal
Karamell
-
13.6g cukor53 kcal
-
6.8g margarin49 kcal
-
8.2g habtejszín24 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Csokis rész
-
11.2g habtejszín33 kcal
-
3.4g margarin24 kcal
-
11.9g étcsokoládé65 kcal
-
6.8g fehér csokoládé37 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
6.8g habtejszín20 kcal
-
9.3g ostyalap35 kcal
Összesen
457
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 461.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 81.4 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 371 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 354 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
839
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 51 g
Zsír
-
Összesen 446.2 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 158 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 462 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3692.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 630 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 418 mg
-
Foszfor 1032 mg
-
Nátrium 1561 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 651.2 g
-
Cukor 441 mg
-
Élelmi rost 20 mg
Víz
-
Összesen 289.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2970 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 2830 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 1680 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
6708
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
457
kcal
Elkészítés
Tészta
- A tésztához az oreot aprítóban a lehető legjobban ledaráljuk, majd hozzáadjuk a puha margarint és kezünkkel addig nyomkodjuk, míg egyenletes masszát nem kapunk.
- Egy piteformát kibélelünk a masszával, majd 15 percre fagyasztóba tesszük.
Karamell
- A karamellhez a cukrot egy edényben felhevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a margarint. Visszatesszük tartalék lángon a tűzre, folytonos keverés mellett hozzáöntjük a habtejszínt, végül csepegtetünk bele pár csepp vörös ételfestéket.
- Amikor már szép, sima a karamellünk, félretesszük és hagyjuk langyosra hűlni.
- Kivesszük a fagyott pite alapunkat, beleöntjük a vörös karamellt és további 15 percig fagyasztjuk.
Csokis rész
- A csokis részhez a habtejszínt a margarinnal felforraljuk, majd ráöntjük a kockákra tördelt étcsokira.
- Addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad benne a csoki. Ezután hozzáadjuk a fekete ételfestéket és simára keverjük.
- A fagyasztóból kivéve a piténkre csorgatjuk a csokikrémet. A fehércsokit a csomagolásában hagyjuk és forró vízbe mártjuk. Addig tartjuk benne, amíg a fehércsoki fel nem olvad a csomagolásban.
- Ezután egy vékony részben levágjuk az egyik sarkát és közepétől a pite széléig körkörösen sűrű csiga alakzatot írunk le a meleg fehércsokival.
- Amikor kész vagyunk a csiga alakunkkal, fogunk egy fogpiszkálót és a csiga közepétől a széléig sugarakat húzunk a csokis masszában. Egymás mellett sorban, sugárban húzzuk őket, így a végén egy pókháló mintázatot kapunk. Hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen megdermedni.
Díszítés
- A hűtőből kivéve forró késsel 8 szeletesre vágjuk a piténket, széleikbe egy-egy tejszínhab halmocskát nyomunk és belenyomunk mindegyikbe egy ostya pókhálót. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Főzés ideje: 5 p