Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános-csokikrémes torta

Marcipános-csokikrémes torta
Marcipános-csokikrémes torta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát most Eszter keresztlányomnak készítettem a születésnapjára. Ő kérte, hogy ne vonjam be kívül marcipánnal. De készítettem már úgy, hogy kívül is bevontam, de akkor dupla adag marcipánt használtam fel.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A krémhez felforraljuk a tejet, majd belekeverjük a fél adag porcukorral elkevert kakaóport. Rögtön lehúzzuk a tűzről és kihűtjük. A puha vajat a másik fele adag porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt kakaós tejjel habosra keverjük.
  4. A kihűlt piskótát kettévágjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém 1/3-át. Kinyújtjuk a marcipánmasszát, és rátesszük. Szépen levágjuk a marcipán lelógó részeit, ezt a díszítéshez felhasználjuk. Rákenjük a krém második 1/3-át. Erre rátesszük a piskóta tetejét, és bevonjuk a maradék krémmel.
  5. A levágott marcipánt összegyúrjuk és kis golyókat készítünk belőle. Ezzel díszítjük a tortát.
  6. Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva szeletelhetjük.

 

 


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 610
elküldve: 8
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta marcipánnal, marcipánnal töltött csokitorta, csokikrémes-marcipános torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dagibadi
Dagibadi Mon, 2014-02-24 11:36

Kedves Gonoszka!
Tetszik a tortarecepted...Adjál légyszíves tanácsot, hol érdemes marcipánmasszát vásárolni, ui. még soha nem csináltam ilyen jellegű tortát...::--))
Válaszodat előre is köszönöm: Heni

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2014-02-24 12:03

Kedves Heni! Köszönöm szépen kedvességedet, és bizton mondhatom, hogy nagyon finom torta! És az elkészítése sem nagyon bonyolult, így szívből ajánlom. Én a marcipánmasszát a Tescoba vagy a Szamosnál szoktam megvenni. Általában 20-25 dkg-os darabokat árulnak, de volt már, hogy ennél nagyobbat is kaptam. Többféle színben kapható, én a fehérest választottam ehhez a tortához a barna krém miatt. De akár milyen színűvel készítheted, ha az Neked jobban tetszik. Egyébként marcipánmasszát neten keresztül is lehet rendelni (én még nem rendeltem így, mert vagy a Szamosnál, vagy a Tescoba mindig szokott lenni). A marcipánt én sütőpapíron szoktam kinyújtani, és egy kevés porcukrot szórok alá. De mielőtt elkezded nyújtani nem árt ha egy kicsit összegyömöszölve puhítasz rajta. Sok sikert kivánok a sütéshez, és biztos nem fogtok benne csalódni. Ha elkészítetted, majd írd meg, hogy hogyan sikerült, és hogy ízlett Nektek! Üdvözlettel:Kinga

934
tojás 6 db
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
porcukor 30 dkg
tej 2 dl
vaj 40 dkg
marcipán 30 dkg