Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sophia-torta

Sophia-torta
Sophia-torta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta egy tündéri kislánynak készült.

hozzávalók / 10 adag

piskóta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. A tojásokból és a cukorból sima piskótát készítünk, a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd kézi habverővel hozzáadagoljuk óvatosan a lisztet, hogy a hab ne törjön. Kerek tortaformába simítjuk, csak a forma aljára teszünk sütőpapírt.
  2. 180 fokon kb. 40 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni, és 3 lapba vágjuk.

krém

  1. Az eper felét botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a mascarponét, a felvert tejszínt, a vaníliacukrot, a sima cukrot és a zselatint (a zselatint meleg vízben feloldjuk, úgy adjuk a krémhez).
  2. Kézi habverővel óvatosan összekeverjük, az így elkészült krémet kb. 1 óra hosszára hűtőbe rakjuk.
  3. A lapokat megkenjük a krémmel, megszórjuk apróra vágott eperrel, majd a tetejét tetszés szerint díszítjük, tejszínnel, eperrel. Hűtőben pár órát pihentetjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 583
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ercsa02

Mióta szakács: 2017.06.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejszínes torta, mascarponetorta eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

626
tojás 6 db
finomliszt 16 dkg
cukor 16 dkg
mascarpone 50 dkg
habtejszín 600 ml
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 20 g
eper 60 dkg
cukor 15 dkg