r
Nosalty Logó

Sophia-torta

ercsa02
Sophia-torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskóta

krém

626
Kalória
12.1g
Fehérje
50.5g
Szénhidrát
42.1g
Zsír
113.4g
Víz
174.6g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
36.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

Összesen 6255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.4 g

Zsír

  • Összesen
    421.3 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2928.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    505.2 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1636 micro
Összesen 6255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. A tojásokból és a cukorból sima piskótát készítünk, a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd kézi habverővel hozzáadagoljuk óvatosan a lisztet, hogy a hab ne törjön. Kerek tortaformába simítjuk, csak a forma aljára teszünk sütőpapírt.
  2. 180 fokon kb. 40 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni, és 3 lapba vágjuk.

krém

  1. Az eper felét botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a mascarponét, a felvert tejszínt, a vaníliacukrot, a sima cukrot és a zselatint (a zselatint meleg vízben feloldjuk, úgy adjuk a krémhez).
  2. Kézi habverővel óvatosan összekeverjük, az így elkészült krémet kb. 1 óra hosszára hűtőbe rakjuk.
  3. A lapokat megkenjük a krémmel, megszórjuk apróra vágott eperrel, majd a tetejét tetszés szerint díszítjük, tejszínnel, eperrel. Hűtőben pár órát pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez a torta egy tündéri kislánynak készült.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...