r
Nosalty Logó

Fehércsokis-mákos isler narancslekvárral töltve

KonyhaMalacka
Fehércsokis-mákos isler narancslekvárral töltve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

Tetejére

705
Kalória
7.9g
Fehérje
87.5g
Szénhidrátok
37.3g
Zsír
26.9g
Víz
116.6g
Koleszterin
2.3g
Rost
52.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Tetejére

Összesen 705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Tetejére

Összesen 3519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Tetejére

Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    186.7 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2084.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.4 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    134.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1109 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 3519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 438 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 30 percet pihentetjük a hűtőben.
  2. Előmelegítjük a sütőt.
  3. Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, majd kerek 5-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokon világosbarnára sütjük.
  4. Hagyjuk kihűlni.

Tetejére

  1. Ha a mákos korongok kihűltek, kettesével összeragasztjuk őket a narancslekvárral.
  2. 15-20 perc pihentetés után bevonjuk a vízgőzön felolvasztott fehér csoki és tejszín keverékével.
  3. A tetejére kevés narancshéjat reszelünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kicsit eltér a hagyományos islertől, de csak küllemében, ízében épp olyan finom, mint étcsokis társa.

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Pihe-puha mézes puszedli

Az ízimádók karácsonyi kedvence a mézeskalács mellett biztosan ez a puszedli lesz. Fűszeres, puha és szívet melengető, szinte olyan, mint egy falat karácsony. Egyszerűen elkészíthető, ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...