r
Nosalty Logó

Fehérboros csirke újkrumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Krityó
Fehérboros csirke újkrumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1004 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4021 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    338 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1667 micro
Összesen 1004 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    201.7 g

Zsír

  • Összesen
    253.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1057 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4690.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    2383 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2009.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3935 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6666 micro
Összesen 4021 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét sózzuk, borsozzuk. A szalonnát lebőrözzük, és apró kockára vágjuk. Az újkrumplit forró víz alatt kefével vagy dörzsis szivaccsal jól ledörzsöljük, és kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát hosszában kettévágjuk, majd felszeleteljük.
  2. A szalonnát az olajban, serpenyőben ropogósra sütjük, majd kivesszük. A burgonyát a szalonnazsírban gyorsan megpirítjuk, és ezt is kiszedjük. A sütőt előmelegítjük.
  3. A combokat a visszamaradt szalonnazsírban megpirítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát rányomjuk. A borral felöntjük, és felforraljuk. Tűzálló tálba terítjük, és a forró sütőbe tolva 30 percig sütjük.
  4. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk (én szárított petrezselymet használtam... a célnak ugyanúgy megfelel). Az újhagymát vékony karikára vágjuk. Mindkettő harmadát félretesszük, a többit a burgonyával együtt a húshoz adjuk, és még 20 percig együtt sütjük. Tálalás előtt a maradék petrezselyemmel és újhagymával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8494
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Alig vártam, hogy végre újkrumpli szezon legyen, és újra elkészíthessem ezt az ételt. Kb. 2 éve szereztem meg ezt a receptet, de azóta is a rabja vagyok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek