r
Nosalty Logó

Zöldbabos karajszelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldbabos karajszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2695 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 673 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.5 g

Zsír

  • Összesen
    171.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5858.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    1383 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2591 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1084 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    454 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1944 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2398 micro
Összesen 2695 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vékony szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Kevés lisztben megforgatjuk, és vajban mindkét oldalát megsütjük.
  3. A húsokat kiszedjük, és a fennmaradó zsiradékban megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
  4. Ha a hagyma megfelelő, beletesszük a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, kevés petrezselyemzölddel megszórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát.
  5. Puhára pároljuk,és hozzáadunk 2 dl tejfölt. Újra felfőzzük.
  6. A hússzeleteket tepsibe rendezzük, megszórjuk szerecsendióval, és a tetejére öntjük a tejfölös zöldbabot.Megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 18619
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 16.

Ajánló

Krumplipürével (vagy rizzsel) és friss nyári salátával finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben készítettem egy Sertésborda udvarhelyi módra nevű ételt. Abban különbözik ettől, hogy abban gomba is van, csontos karajszeletből készül, és nincs rajta sajt. Ez egy kicsit hasonlít hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.