Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk Évi konyhájából

Szalagos fánk Évi konyhájából
Szalagos fánk Évi konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A házi fánk sokkal jobb ízű, mint a bolti. Kisfiam rekordja 3 évesen 12 darab volt.:) Azért is lehet ennyit megenni belőle, mert nagyon könnyű a tészta. Hatalmas tepsivel lesz ebből a 60 dkg lisztből. Másnap picit megmikrózva szinte ugyanolyan finom.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 0,5 dl tejben pici cukorral 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a porcukrot.
  3. A lisztből, sárgájából, olvasztott vajból, langyos tejből, élesztőből lágy kelt tésztát dagasztunk, kb. 1,5 órát kelesztjük, legalább a kétszeresére.
  4. A gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval vagy pohár szájával kiszaggatjuk. Fél órát pihentetjük.
  5. Sütés: Itt lehet elrontani a fánkot, ezért ezeket a szabályokat kell betartani, a sütés közepes lángon történik. A túl magas hőfokon a fánk belseje nyers marad! Gyorsan sül, nem lehet otthagyni. Ujjunkkal mélyedést nyomunk a fánkba, és a középforró olajba mélyedéssel lefele belerakunk annyi darabot, ahány kényelmesen elfér. A fánk ugyanis még dagadni fog sülés közben. Fedővel letakarjuk a serpenyőt, ettől lesz a fehér szalag az oldalán, gyakran nézegetjük, hogy az alja nehogy túlbarnuljon. Az elején fél-egy perc múlva. Ha kellően barnára sült, megfordítjuk, és most már fedő nélkül sütjük tovább, kiszedés után forrón cukrozzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 298
elküldve: 11
receptkönyvben: 118
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Igazi szalagos fánk, házi fánk, fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

885
finomliszt 60 dkg
porcukor 6 dkg
vaj 6 dkg
tojássárgája 3 db
tej 4.5 dl
friss élesztő 2.5 dkg
napraforgó olaj 5 dl