r
Nosalty Logó

Farsangi fánk kathy konyhájából

kathy55
Farsangi fánk kathy konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1139
Kalória
15.3g
Fehérje
88.7g
Szénhidrát
79.6g
Zsír
25.5g
Víz
144.7g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 6831 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    477.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4106.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    532.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    184 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 6831 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 408 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe csinálunk az élesztőnek egy kis lyukat és belemorzsoljuk, teszünk rá 1 tk cukrot, majd egy kis tejet, és hagyjuk felfutni néhány percig.
  2. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól kidagasztjuk, míg el nem válik az edény oldalától, és a kezünktől.
  3. Olajos kézzel gombóccá formáljuk, és hagyjuk megkelni (míg az edényünket meg nem telíti).
  4. Ha megkelt, gyúródeszkára borítjuk (a gyúródeszkánk ne legyen hideg), 2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és újra hagyjuk kelni, míg kb. a kétszerese nem lesz.
  5. Ezután forró olajban kisütjük, vaníliás porcukorral meghintjük, és lekvárral, csokiöntettel, vagy bármi mással, amit szeretünk, tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Sokféle fánkreceptet kipróbáltam, de soha nem jártam sikerrel. Aztán úgy gondoltam, majd csinálom magamtól, lesz ami lesz. És azóta sikerül. Bár soha nem szoktam kimérni a hozzávalókat, most is csak azért mértem meg, hogy le tudjam írni a receptet. Egy tipp a kelesztéshez: Ha kevés időm van, és azt szeretném, hogy gyorsan megkeljen a tésztám, akkor én berakom mikróba legalacsonyabb fokozatra (nálam 70Watt) 20 percre, és így keleszetem meg a tésztát. Ezt a fánkot is így csináltam. Sütésnél az olaj legyen forró, és nem az a tapasztalatom, hogy nagyon bő olajban kellene sütni. Én ha az olaj felforrósodott, takarékra veszem a lángot, és úgy sütöm. Az első oldalát szigorúan mindig fedő alatt, a másik oldalát fedő nélkül. Nekem -így csinálva- szalagos lesz mindig. Nem azt mondom, hogy mindegyik körbe szalagos, de az lesz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek