Nosalty Logó

Farsangi fánk kathy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kathy55
Farsangi fánk kathy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1139 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 6831 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 408 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1139 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    477.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4106.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    184 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 6831 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 408 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe csinálunk az élesztőnek egy kis lyukat és belemorzsoljuk, teszünk rá 1 tk cukrot, majd egy kis tejet, és hagyjuk felfutni néhány percig.
  2. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól kidagasztjuk, míg el nem válik az edény oldalától, és a kezünktől.
  3. Olajos kézzel gombóccá formáljuk, és hagyjuk megkelni (míg az edényünket meg nem telíti).
  4. Ha megkelt, gyúródeszkára borítjuk (a gyúródeszkánk ne legyen hideg), 2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és újra hagyjuk kelni, míg kb. a kétszerese nem lesz.
  5. Ezután forró olajban kisütjük, vaníliás porcukorral meghintjük, és lekvárral, csokiöntettel, vagy bármi mással, amit szeretünk, tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 104501
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

kathy55 17 recept

Sokféle fánkreceptet kipróbáltam, de soha nem jártam sikerrel. Aztán úgy gondoltam, majd csinálom magamtól, lesz ami lesz. És azóta sikerül. Bár soha nem szoktam kimérni a hozzávalókat, most is csak azért mértem meg, hogy le tudjam írni a receptet. Egy tipp a kelesztéshez: Ha kevés időm van, és azt szeretném, hogy gyorsan megkeljen a tésztám, akkor én berakom mikróba legalacsonyabb fokozatra (nálam 70Watt) 20 percre, és így keleszetem meg a tésztát. Ezt a fánkot is így csináltam. Sütésnél az olaj legyen forró, és nem az a tapasztalatom, hogy nagyon bő olajban kellene sütni. Én ha az olaj felforrósodott, takarékra veszem a lángot, és úgy sütöm. Az első oldalát szigorúan mindig fedő alatt, a másik oldalát fedő nélkül. Nekem -így csinálva- szalagos lesz mindig. Nem azt mondom, hogy mindegyik körbe szalagos, de az lesz.

Hozzászólások

hsgyorgyi

Kedves Kathy! Nagyon guszta, ha nekem is ilyenre sikerül, minden köszönetem a Tiéd! Györgyi

kathy55

Szia! Remélem, hogy neked is sikerül ilyenre. Én is évekig " gyakoroltam "mire végre ilyenre sikerült, és mára már nem tudom elrontani. Saját magam tapasztalata kellett ahhoz, hogy rájöjjek hogy tudom megcsinálni ilyenre. Te is rá fogsz jönni. Sok sikert hozzá! :)

Törölt felhasználó

Kedves Kathy! Csak azért regisztráltam, hogy írhassak Neked :) 20 éve f?zök, de fánkkal még sosem próbálkoztam. A Te recepted volt az els? és egyetlen, és nekem még pár deka lisztet felvett, de ez maga a tökély! Tartottam t?le, de ez a recept tökéletes! Nem is hittem volna, hogy ennyi lesz bel?le (kb. 50-60 db kicsi). A családom imádja, azt hiszem, még nagyon sokszor fogok sütni. Köszönöm, és további jó munkát! :)

kathy55

Kedves Litta75! Nagyon örülök, hogy sikerrel jártál vele, és, hogy megosztottad velem! Nagyon szépen köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Az imént lett kész kb. 30 db. Csodásak lettek,bár nem mind lett "szalagos". Életem els? fánkja volt, és a tésztája isteni! Köszönöm a receptet! :) Üdv.:Judit

kathy55

Nagyon örülök a sikerednek! Köszönöm a visszajelzést! Üdv :)

nusipanni

Nekem is ez volt az els? fánk recept, amit kipróbáltam, és már ez is marad, mert nagyon jó lett. Köszönöm! :)

Amybaby

Els? fánksütésem ezzel a recepttel volt, és azóta nem is értem eddig miért nem sütöttem mondjuk minden nap fánkot :) Köszönöm a receptet, mindig nagyon finom és szalagos lesz ha elkészítem :)

tökmag

Isteni recept! Nekem nagyon bevált. :)

Mia81

Szia! Csak azért regisztráltam, hogy hozzá tudjak szólni. Megcsináltam és valami isteni lett! Köszönöm a receptet! :)

katioma

Kedves kathy55 (druszám) közel 30 éve készülök fánkot sütni, de nem mertem.Édesanyám is mindig tett rumot a tésztába,( de a receptjét nem kértem el T?le, de már kés?), csak most találtam Rád.Nagyon finom, leveg?s pihe puha lett. Köszönöm! Katioma

katioma

Kedves Kathy55! Köszönöm a receptet, kár hogy nem találtam hamarabb Rád! Olyan, mint az Édesanyámé volt.Nagyon finom, könny? pihe-puha

zsuzska0527

Sziasztok! :) Életem els? fánkjai elkészültek. :D Nagyon finom, de csak az els? adag lett szép szalagos.... a többi miért nem? Az olaj miatt? Majd kísérletezek még, de segítsetek, mit ronthattam el? :) Köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Elkészült a fincsi fánk.Annak ellenére is jó lett,hogy csaltam.A kenyérsüt? adta lehet?séget kihasználva a dagasztó program segítségét vettem igénybe.Maradt id?m arra is,hogy a kimaradt tojáasfehérjéb?l habcsókot készítsek.

Törölt felhasználó

Egy kérdésem lenne!Leírt mennyiségeket összekevertem.....De nagyon híg már másodszori próbálkozásra is.Egy csomó lisztet kell hozzá rakni hogy elváljon az edényt?l.Valamit én csinálok rosszul vagy tévesen van leírva a recept!???Vagy sok az a 4.4 tej???

Törölt felhasználó

Az adagokal egy kise hig let a tesztaja nemtudom hogy en csinaltam valamit roszul vagy tul sok a tej 4,4 dc

Uracs Ildikó

elkészítettem, isteni lett , nem vált el a tál falától dagasztáskor, de olyan finom lett mint a csuda!

kathy55

A tej mennyisége a liszt min?ségét?l függ. Apránként szabad csak hozzáadni a lisztet, így elkerülend?, hogy túl híg legyen a tészta!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek