Farsangi fánk kathy konyhájából

- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 38% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
8g élesztő9 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
73g tej41 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
1g só0 kcal
-
6 kcal
-
1g rum3 kcal
-
24 kcal
-
71g napraforgó olaj626 kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 38% Zsír
-
600g finomliszt2184 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
440g tej246 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
8g rum18 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 38% Zsír
-
36g finomliszt131 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
26.4g tej15 kcal
-
4.8g tojássárgája15 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g rum1 kcal
-
8 kcal
-
25.5g napraforgó olaj225 kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 79.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 684.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.1 g
Zsír
-
Összesen 477.9 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 214 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 166 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4106.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 706 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 1128 mg
-
Nátrium 1836 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 532.4 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 153.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 184 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 665 micro
-
Kolin: 735 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 983 micro
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Hozzávalók
-
60 dkg finomliszt
-
5 dkg élesztő
-
3.5 ek cukor
-
4 db tojássárgája
-
1 kk só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek rum
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe csinálunk az élesztőnek egy kis lyukat és belemorzsoljuk, teszünk rá 1 tk cukrot, majd egy kis tejet, és hagyjuk felfutni néhány percig.
- Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól kidagasztjuk, míg el nem válik az edény oldalától, és a kezünktől.
- Olajos kézzel gombóccá formáljuk, és hagyjuk megkelni (míg az edényünket meg nem telíti).
- Ha megkelt, gyúródeszkára borítjuk (a gyúródeszkánk ne legyen hideg), 2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és újra hagyjuk kelni, míg kb. a kétszerese nem lesz.
- Ezután forró olajban kisütjük, vaníliás porcukorral meghintjük, és lekvárral, csokiöntettel, vagy bármi mással, amit szeretünk, tálaljuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 104501
- Feltöltés dátuma: 2012. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Sokféle fánkreceptet kipróbáltam, de soha nem jártam sikerrel. Aztán úgy gondoltam, majd csinálom magamtól, lesz ami lesz. És azóta sikerül. Bár soha nem szoktam kimérni a hozzávalókat, most is csak azért mértem meg, hogy le tudjam írni a receptet. Egy tipp a kelesztéshez: Ha kevés időm van, és azt szeretném, hogy gyorsan megkeljen a tésztám, akkor én berakom mikróba legalacsonyabb fokozatra (nálam 70Watt) 20 percre, és így keleszetem meg a tésztát. Ezt a fánkot is így csináltam. Sütésnél az olaj legyen forró, és nem az a tapasztalatom, hogy nagyon bő olajban kellene sütni. Én ha az olaj felforrósodott, takarékra veszem a lángot, és úgy sütöm. Az első oldalát szigorúan mindig fedő alatt, a másik oldalát fedő nélkül. Nekem -így csinálva- szalagos lesz mindig. Nem azt mondom, hogy mindegyik körbe szalagos, de az lesz.
Hozzászólások
Kedves Kathy! Nagyon guszta, ha nekem is ilyenre sikerül, minden köszönetem a Tiéd! Györgyi
Szia! Remélem, hogy neked is sikerül ilyenre. Én is évekig " gyakoroltam "mire végre ilyenre sikerült, és mára már nem tudom elrontani. Saját magam tapasztalata kellett ahhoz, hogy rájöjjek hogy tudom megcsinálni ilyenre. Te is rá fogsz jönni. Sok sikert hozzá! :)
Kedves Kathy! Csak azért regisztráltam, hogy írhassak Neked :) 20 éve f?zök, de fánkkal még sosem próbálkoztam. A Te recepted volt az els? és egyetlen, és nekem még pár deka lisztet felvett, de ez maga a tökély! Tartottam t?le, de ez a recept tökéletes! Nem is hittem volna, hogy ennyi lesz bel?le (kb. 50-60 db kicsi). A családom imádja, azt hiszem, még nagyon sokszor fogok sütni. Köszönöm, és további jó munkát! :)
Kedves Litta75! Nagyon örülök, hogy sikerrel jártál vele, és, hogy megosztottad velem! Nagyon szépen köszönöm! :)
Az imént lett kész kb. 30 db. Csodásak lettek,bár nem mind lett "szalagos". Életem els? fánkja volt, és a tésztája isteni! Köszönöm a receptet! :) Üdv.:Judit
Nagyon örülök a sikerednek! Köszönöm a visszajelzést! Üdv :)
Nekem is ez volt az els? fánk recept, amit kipróbáltam, és már ez is marad, mert nagyon jó lett. Köszönöm! :)
Els? fánksütésem ezzel a recepttel volt, és azóta nem is értem eddig miért nem sütöttem mondjuk minden nap fánkot :) Köszönöm a receptet, mindig nagyon finom és szalagos lesz ha elkészítem :)
Isteni recept! Nekem nagyon bevált. :)
Szia! Csak azért regisztráltam, hogy hozzá tudjak szólni. Megcsináltam és valami isteni lett! Köszönöm a receptet! :)
Kedves kathy55 (druszám) közel 30 éve készülök fánkot sütni, de nem mertem.Édesanyám is mindig tett rumot a tésztába,( de a receptjét nem kértem el T?le, de már kés?), csak most találtam Rád.Nagyon finom, leveg?s pihe puha lett. Köszönöm! Katioma
Kedves Kathy55! Köszönöm a receptet, kár hogy nem találtam hamarabb Rád! Olyan, mint az Édesanyámé volt.Nagyon finom, könny? pihe-puha
Sziasztok! :) Életem els? fánkjai elkészültek. :D Nagyon finom, de csak az els? adag lett szép szalagos.... a többi miért nem? Az olaj miatt? Majd kísérletezek még, de segítsetek, mit ronthattam el? :) Köszönöm! :)
Elkészült a fincsi fánk.Annak ellenére is jó lett,hogy csaltam.A kenyérsüt? adta lehet?séget kihasználva a dagasztó program segítségét vettem igénybe.Maradt id?m arra is,hogy a kimaradt tojáasfehérjéb?l habcsókot készítsek.
Egy kérdésem lenne!Leírt mennyiségeket összekevertem.....De nagyon híg már másodszori próbálkozásra is.Egy csomó lisztet kell hozzá rakni hogy elváljon az edényt?l.Valamit én csinálok rosszul vagy tévesen van leírva a recept!???Vagy sok az a 4.4 tej???
Az adagokal egy kise hig let a tesztaja nemtudom hogy en csinaltam valamit roszul vagy tul sok a tej 4,4 dc
elkészítettem, isteni lett , nem vált el a tál falától dagasztáskor, de olyan finom lett mint a csuda!
A tej mennyisége a liszt min?ségét?l függ. Apránként szabad csak hozzáadni a lisztet, így elkerülend?, hogy túl híg legyen a tészta!