Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi fánk Fabatkamanótól

Farsangi fánk Fabatkamanótól
Farsangi fánk Fabatkamanótól
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez jókora adag, de mindig gyorsan elfogy :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd összegyúrjuk a hozzávalókat, majd pihentetjük egy keveset meleg helyen, hogy dagadjon a tészta.
  2. Kinyújtjuk kb fél centi vastagra, majd kb 5 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk.
  3. Közben felforrósítjuk az olajat.
  4. Először fedő alatt sütjük a fánkokat 1-2 percig, majd levesszük a fedőt, és megfordítjuk őket, hogy mindkét oldaluk szép aranyszínű legyen.
  5. Lekvárral, pudinggal, porcukorral jóízűen elfogyasztjuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 106
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fabatkamano

Mióta szakács: 2013.01.06.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk farsangra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

696
finomliszt 1000 g
tej 1 l
élesztő 5 dkg
vaj 10 dkg
tojás 3 db
cukor 10 dkg
1 csipet