r
Nosalty Logó

Boszorkányhabos szalagos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Boszorkányhabos szalagos fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Boszorkányhabhoz

Fánkhoz

Összesen 758 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Boszorkányhabhoz

Fánkhoz

Összesen 3032 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Boszorkányhabhoz

Fánkhoz

Összesen 252 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 758 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2591.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1142 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.2 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 3032 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

Boszorkányhabhoz

Fánkhoz

Elkészítés

Boszorkányhabhoz

  1. A boszorkányhab elkészítése: A tojásfehérjét habverő segítségével félkeményre felverjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább dolgozzuk, majd a végén hozzákeverjük a lekvárt, idénygyümölcsöt.
  2. Fánk: Fél kg lisztet egy nagyobb tálba öntünk. A vajat megolvasztjuk.
  3. A tejet meglangyosítjuk, a cukrot beletesszük, az élesztőt belemorzsoljuk. Kb.10-15 perc alatt felfuttatjuk, majd a vajjal, tojássárgákkal együtt hozzáadjuk a liszthez.
  4. Jó alaposan gyúrjuk addig, ameddig görcsmentes nem lesz, és egy sima, összeállt tésztát kapunk. Ha kész, liszttel leszórjuk a tetejét, és kb. 1 órára meleg helyre tesszük, hagyjuk megkelni.
  5. Ha többszörösére nőtt, gyúrótáblára tesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb pohárral kiszaggatjuk, hüvelykujjunkkal a közepébe lyukat vésünk, majd pár percig kelni hagyjuk.
  6. Nem túl forró olajban fedő alatt sütjük, amíg szép piros színe lesz.
  7. A habot a közepébe kanalazzuk, vagy tálalhatjuk mellette is. Ízlés szerint porcukorral is meghinthetjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 19229
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 09.

Ajánló

Bármilyen főétel elfogyasztása után nagyon finom!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fánkot sütöttem, és megmaradt a tojásfehérje. Nem tudtam mit kezdjek vele, így felhívtam a nagymamám, aki azt tanácsolta, csináljak mellé boszorkányhabot. Fel is dobja az ételt, és a fehérje sem marad meg. Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Nagyon egyszerű, 5 perc alatt kész, és még az íze is isteni!

Hozzávalók

Boszorkányhabhoz

Fánkhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek