Boszorkányhabos szalagos fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 6% Zsír
Boszorkányhabhoz
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
Fánkhoz
-
125g finomliszt455 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
25g tojássárgája81 kcal
Összesen
758
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 6% Zsír
Boszorkányhabhoz
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
Fánkhoz
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
Összesen
3032
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 6% Zsír
Boszorkányhabhoz
-
16.7g tojásfehérje9 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
3.3g lekvár/ dzsem9 kcal
Fánkhoz
-
41.7g finomliszt152 kcal
-
16.7g tej9 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
4.2g élesztő4 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
8.3g tojássárgája27 kcal
Összesen
252
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 647.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 84.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
758
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.9 g
Zsír
-
Összesen 59.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2591.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1142 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 511.2 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 338.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 573 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 682 micro
-
Kolin: 900 mg
-
Retinol - A vitamin: 559 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1184 micro
Összesen
3032
kcal
- 10% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
Boszorkányhabhoz
-
5 db tojásfehérje
-
3 púpozott ek cukor
-
2 ek lekvár/ dzsem
Fánkhoz
-
2 dl tej
-
2 csapott ek cukor
-
5 dkg élesztő
-
2 ek vaj
-
5 db tojássárgája
Elkészítés
Boszorkányhabhoz
- A boszorkányhab elkészítése: A tojásfehérjét habverő segítségével félkeményre felverjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább dolgozzuk, majd a végén hozzákeverjük a lekvárt, idénygyümölcsöt.
- Fánk: Fél kg lisztet egy nagyobb tálba öntünk. A vajat megolvasztjuk.
- A tejet meglangyosítjuk, a cukrot beletesszük, az élesztőt belemorzsoljuk. Kb.10-15 perc alatt felfuttatjuk, majd a vajjal, tojássárgákkal együtt hozzáadjuk a liszthez.
- Jó alaposan gyúrjuk addig, ameddig görcsmentes nem lesz, és egy sima, összeállt tésztát kapunk. Ha kész, liszttel leszórjuk a tetejét, és kb. 1 órára meleg helyre tesszük, hagyjuk megkelni.
- Ha többszörösére nőtt, gyúrótáblára tesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb pohárral kiszaggatjuk, hüvelykujjunkkal a közepébe lyukat vésünk, majd pár percig kelni hagyjuk.
- Nem túl forró olajban fedő alatt sütjük, amíg szép piros színe lesz.
- A habot a közepébe kanalazzuk, vagy tálalhatjuk mellette is. Ízlés szerint porcukorral is meghinthetjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 20333
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 09.
Ajánló
Bármilyen főétel elfogyasztása után nagyon finom!:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17514 recept
Fánkot sütöttem, és megmaradt a tojásfehérje. Nem tudtam mit kezdjek vele, így felhívtam a nagymamám, aki azt tanácsolta, csináljak mellé boszorkányhabot. Fel is dobja az ételt, és a fehérje sem marad meg. Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Nagyon egyszerű, 5 perc alatt kész, és még az íze is isteni!