Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis fánk Anikusz konyhájából

Csokis fánk Anikusz konyhájából
Csokis fánk Anikusz konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a fánkot, de a csokis fánkot még jobban. :-) Nem lehet abbahagyni.:-(

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A bevonáshoz

A sütéshez

ajánlat

Fehér csokiba mártva is nagyon finom, cukordara helyett kókuszreszelékkel is megszórható.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta előkészítése:

  1. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a cukrot, sót, a margarint, a rumot, majd a felfuttatott élesztőt. Az egészet konyhai robotgéppel vagy kézzel fényesre dagasztjuk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pohárral kisszaggatjuk (a kis lyukat én pici szájú üveggel szaggatom, de lehet műanyag flakonnal is).

Fánkok sütése:

  1. Az olajat felforrósítjuk, közepes lángon, de ne nagyon forróra, mert akkor megég.
  2. Az újra megkelt fánkokat az olajba tesszük.
  3. A lisztes felük kerüljön felülre. Egyszerre keveset tegyünk a lábosba. Az első oldalnál fedjük le a lábast. Aranysárgára süssük, majd fordítsuk meg.
  4. A másik oldalt fedő nélkül süssük. Papírtörlőre kiszedve megvárjuk, míg kihűl.

Fánkok bevonása:

  1. Vízgőz felett 1 ek olajjal felolvasztjuk a csokoládét. Belemártjuk a fánkok egyik felét.
  2. Megszórjuk cukordarával. Tálcára tesszük.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 31 855
elküldve: 9
receptkönyvben: 185
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Anikusz

Mióta szakács: 2010.03.22.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokiba mártott fánk, csokoládés fánk, csokival bevont fánk

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Grincs
Grincs Sun, 2016-02-21 20:20

Nagyon finom, és könnyen készíthető fánk. Köszönöm szépen.

Eddusos
Edduska / Eddusos Tue, 2014-02-11 23:41

Ma megcsináltam, isteni lett és szerintem ez a világ legegyszerűbb fánktésztája, szinte alig kellett dagasztani nagyon könnyen összeállt és habkönnyű...jaaa és a nem lehet abbahagyni nem biztos,hogy jó kifejezés :) a rosszullétig ettük magunkat :) nagyon köszönöm örök hálám a receptért :)

szandyska
szandyska Wed, 2013-08-28 12:32

Ma megcsináltam én is , és nagyon szuper lett ..ilyen jó fánk recepttel sem találkoztam még isteni.. :) pedig még kezdő háziasszony vagyok de nagyon örülök h sikerült megcsinálnom ! :) köszönöm !

netty25
netty25 Mon, 2013-02-18 14:17

Szia!Életem első fánkja volt amit megcsináltam!Isteni finom lett és máskor is elfogom készíteni mert akkora sikere volt!Én a csokimázat milka csokiból készítettem mert nagyon édes szájúak vagyunk!

anikusz
Anikusz / anikusz Mon, 2013-02-18 14:21

örülök, hogy ízlett:-) nekem a kedvenc bevonóm a Lidl-ben kapható 300g-os tortabevonó, igaz az ét csokis:-)

szuszi74
szuszi74 Sun, 2013-02-17 13:11

Most készül a nagyfiam kívánságára :)
Majd beszámolok...

efike24
efike24 Mon, 2013-02-11 12:37

Azt szeretném kérdezni, hogy kb hány darab jön ki ennyi tésztából? Köszi

anikusz
Anikusz / anikusz Thu, 2013-02-14 13:38

Nagyon sok, de ez függ a szaggató forma nagyságától. Én borospohárral szoktam szaggatni, így kb. 30-40 db lesz belőle, de azok nagy darabok... Üdv: anikusz

1778
finomliszt 1 kg
tojás 3 db
cukor 10 dkg
margarin 10 dkg
1 kk
tej 5 dl
élesztő 5 dkg
rum 0.5 dl
tortabevonó 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
színes cukorka 2 ek
napraforgó olaj 10 dl