Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplán fahéjas keksz

Duplán fahéjas keksz
Duplán fahéjas keksz
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti Anyukám kedvence. Mivel most lesz a névnapja, ajándékul ezt sütöttem meg neki.

hozzávalók / 12 adag

A kekszhez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát.
  2. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk.
  3. Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk, kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. Porcukrot öntünk egy tálkába, ebbe ízlés szerint fahéjat teszünk, és kevés (pár csepp vízzel) kikeverjük. Ha híg lett, akkor még porcukrot rakni kell bele. Akkor köt meg szépen, ha a bevonat még éppen kenhető, nem folyik le a kekszről.
  5. Pár órát száradni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 939
elküldve: 1
receptkönyvben: 113
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fahéjas keksz, fahéjas mázzal bevont keksz, fahéj bevonatos keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

465
finomliszt 50 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 2 ek
tojás 2 db
margarin 40 dkg
porcukor 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
víz 2 teáskanál