r
Nosalty Logó

Fahéjas-narancsos kekszek fűszeres mázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas-narancsos kekszek fűszeres mázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Fahéjas kekszhez

Narancsos-fűszeres mázhoz

Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Fahéjas kekszhez

Narancsos-fűszeres mázhoz

Összesen 3813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Fahéjas kekszhez

Narancsos-fűszeres mázhoz

Összesen 410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    170.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.9 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 3813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

Fahéjas kekszhez

Narancsos-fűszeres mázhoz

Elkészítés

Fahéjas kekszhez

  1. A liszthez keverjük a fahéjat, majd gyorsan elmorzsoljuk a keverékkel a vajat. Hozzáadjuk a porcukrot, a narancshéjat, vaníliás cukrot és végül a tojássárgájával alaposan összedolgozzuk. Ezután fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük a tésztát.
  2. A tészta egyharmadát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd formákat szúrunk ki belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. Ezután jöhet a második, majd harmadik harmad is. A lényeg, hogy nyújtásig a tészta hidegen maradjon.
  3. 180 fokon sütjük a kekszeket 10 percig, majd kihűtjük őket.

Narancsos-fűszeres mázhoz

  1. A porcukrot elkeverjük az őrölt szegfűszeggel, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, majd a narancs kifacsart levét fokozatosan adagoljuk hozzá. Közben kevergetjük, így látható, mikor folyékony már eléggé, de nem túlzottan.
  2. Az első kekszet megkenve látjuk, hogy kell-e még hozzá narancslé, vagy már kellően folyós.
  3. A kekszeket óvatosan megkenjük a mázzal és pár szem kandírozott narancshéjat teszünk a tetejére.
  4. Karácsonyig jól záródó dobozba tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2433
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karácsonyi sütés közben igyekeztem minél "karácsonyibb" ízvilágot találni. Rengeteget kísérleteztem, a narancsos fahéjas, szegfűszeges kekszem pedig igazán telitalálat lett. Íze, illata fenséges és nem szokványos. A karácsonyi kekszes dobozom üde színfoltja lett.

Hozzávalók

Fahéjas kekszhez

Narancsos-fűszeres mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek