r
Nosalty Logó

Fehércsoki-mázas-mogyorós-fahéjas csiga

Nikki's Bakery
Fehércsoki-mázas-mogyorós-fahéjas csiga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Fahéjas töltelékhez

Tetejére meglocsolni

Mázhoz

1015
Kalória
17.8g
Fehérje
130.6g
Szénhidrát
47.1g
Zsír
32.4g
Víz
127.4g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
51.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Fahéjas töltelékhez

Tetejére meglocsolni

Mázhoz

Összesen 1015 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Fahéjas töltelékhez

Tetejére meglocsolni

Mázhoz

Összesen 8117 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Fahéjas töltelékhez

Tetejére meglocsolni

Mázhoz

Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1015 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    376.6 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4750.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    1871 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1045 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    259.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 8117 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 334 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta összeállításához az átszitált liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a szobahőmérsékletű vajat és a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt. Ezt a masszát robotgéppel vagy kézzel hólyagosra dagasztjuk. Ne sajnáljuk rá az időt! Szép, fényes tésztát kell kapnunk, ami elválik az edény falától. A tésztát ezután meleg helyre tesszük, és konyharuhával lefedve hagyjuk körülbelül 1 órán át kelni.
  2. A kelesztés után lisztezett deszkára borítjuk, és pár mozdulattal átgyúrjuk, majd 1 cm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. (Ezt két részletben is megtehetjük, hiszen ez elég nagy mennyiség!)
  3. A kinyújtott tésztán egyenletesen eloszlatjuk az olvasztott vajban elkevert cukros fahéjat, és a hosszabbik oldaltól kezdve szorosan feltekerjük. A tekercset 4 cm-enként feldaraboljuk, és a csigákat egy magas falú, kivajazott-kilisztezett tepsibe helyezzük egymástól 4 cm távolságban. A tepsiben is hagyjuk kelni még 20-25 percig, majd 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 25 percig süssük.
  4. Tipp: Ha nem akarunk az összes tésztából csigát sütni, akkor készíthetünk belőle lekvárral töltött kifliket is.
  5. Amíg a sütőben készülnek az édességek, addig elkészítjük a csokimázat, amihez gőzfürdő felett felolvasztjuk a fehér csokoládét. A csokihoz hozzáöntjük a forró a tejet, majd vanília aromával ízesítjük.
  6. A sütőből kivéve, még forrón minden csigát meglocsolunk 2 evőkanál hideg tejjel. Ez a lépés nagyon fontos, mivel így lesznek igazán puha, szaftos a tészta!
  7. Amikor a csigáink már langyosak, akkor meglocsoljuk a mázzal, és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval, amit helyettesíthetünk dióval is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A kelt tésztás cuccokat előnyben részesítem. Ami ezen felül még fahéjas is, az meg aztán abszolút favorit. Sajnos (vagy nem sajnos) hajlamos vagyok túlzásokba esni, és halmozni az élvezeteket a sütemények tekintetében, nincs ez másképp ennél a receptnél sem. A klasszikus kakaós csiga mellett nagy kedvencem a fahéjas csiga, amit természetesen kicsit felturbóztam.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...