r
Nosalty Logó

Őszibaracklekvár mézesfűszerrel

Boszi
Őszibaracklekvár mézesfűszerrel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

252
Kalória
1.8g
Fehérje
63.6g
Szénhidrát
0.5g
Zsír
180.8g
Víz
-
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
61.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3026 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 252 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    763.6 g
  • Cukor
    733 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    2169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3888 micro
  • β-crypt
    1610 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2190 micro
Összesen 3026 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. A gyümölcsöt alaposan megmossuk, magpucoljuk, kimagozzuk és apróra vágiuk.
  2. Egy megfelelő nagyságú lábosba tesszük a gyümölcsöt és feltesszük főzni. Hozzáadjuk a citromlét és addig főzzük folyamatos keverés mellett, amíg a gyümölcs összeesik.
  3. Levesszük a tűzről, és botmixerrel jól elpépesítjük, olyan lekvár állagúra.
  4. Visszatesszük a tűzre és újra felforraljuk. Folyamatos keverés mellett sűrítjük. Ha már jónal látszik, beleöntjük a cukrot és a mézes fűszerkeveréket, majd főzzük tovább a kellő sűrűségig.
  5. Amikor már levennénk, beleöntjük a dzsemfixet és még kb. 5 percig folyamtos keverés mellett főzzük.
  6. Az idő letelte után az előkészített üvegekbe szedjük, jól rászorítjuk a tetejét, és fejre állítva hagyjuk 5 percig. Visszafordítjuk, és hagyjuk másnapig kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 30 p

Kerestem valami új ízt az őszilekvárhoz, akkor jutott eszembe, hogy megpróbálom ezt az ízkombinációt. Nekem ízlik. Én az idén készítek ilyesmit először, így még nem vagyok elég bátor valamilyen "segítséget" (dzsemfix) nem igénybe venni! Majd jövőre bátrabb leszek, ha ezek átvészelik a telet a polcon, de remélhetőleg a pocakunkban!

További receptek

Áfonyalekvár

Nyáron érdemes minden kedvenc gyümölcsünkből befőzni pár üveg lekvárt, hogy a szomorkásabb, hidegebb hónapokra is jusson belőlük. Készíthetjük friss és fagyasztott gyümölcsből ...

Rosanics Petra

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...