Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-mazsolás cookies

Fahéjas-mazsolás cookies
Fahéjas-mazsolás cookies
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múltkori kekszem fahéjas változata. Ennek lágyabb, piskótásabb a tésztája. Kb. 25 db lesz belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát áztassuk rumaromával ízesített langyos vízben kb. 20 percig.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat.
  3. Robotgéppel összekeverjük, majd egy fakanállal elkeverjük benne a fahéjat, a mazsolát és az apróra tört csokit.
  4. Béleljük ki sütőpapírral a tepsit, majd két evőkanál segítsígével diónyi nagyságú adagokat helyezzünk a tepsibe. Tartsunk 4-5 cm távolságot a halmok között, mert eléggé elterülnek sütés közben.
  5. Előmelegített sütőben 10 percig süssük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 940
elküldve: 14
receptkönyvben: 710
elkészítve: 27/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas-mazsolás keksz

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ízszerelem
ízszerelem Wed, 2016-10-26 23:09

Sokadjára csinálom meg a sütidet, kedves Samy!
Indokaim: 1. finom. 2. puha marad. 3. sokáig. 4. gluténmentes változatban is káprázatos. 5. sőt! még glutén- és tejmentesen is.(kipróbáltam) 6. variálható szivárványosan.
Összefoglalás: Szenzációs! Köszi

lucmanka
lucmanka Mon, 2013-01-07 17:41

fúúú, ez lett az hiszem életem eddigi legfinomabb sütije. pedig eddig azt hittem egész jó vagyok.:)

lona027
lona027 Thu, 2013-03-28 13:01

Én ma találtam erre a jó kis receptre! Rögtön meg is csináltam! Valami mennyei!! Köszönöm!

anyuka54
anyuka54 Sat, 2012-12-22 11:30

Most sült ki az első adag,nagyon finom lett.
Köszönöm a remek receptet.

m.gaby
Gabriella / m.gaby Sat, 2012-03-17 13:57

Szia!

Ha nincsen itthon étcsokim kihagyhatom belőle? Össze fog attól állni a tésztája? :) Köszi előre is a választ! Szép napot :)

Samy
Samy / Samy Tue, 2012-03-20 11:11

Szia Gaby,

Szerintem elhagyhatod, de nem érdemes ;). Szép napot! Üdv, Samy

Bubu46
Bubu46 Sat, 2012-02-25 09:32

Még egyszer köszönöm - ezt gyakran fogom sütni ! Mazsola helyett aszalt áfonya volt itthon és nagyon, nagyon finom !

Bubu46
Bubu46 Fri, 2012-02-24 09:06

Köszönöm, máris csinálom - egyszerü, gyors és biztos fincsi ! Szép napot !

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Wed, 2011-11-30 16:17

Megjöttem...... Bejött a recept, finom lett, tényleg olyan piskótásabb a tésztája, jól is néz ki. :-) Mazsit nem találtam, viszont aszalt szilvát igen, az került bele, szerintem azzal is tökéletes. (Legközelebb belepróbálok egy kis aszalt vörös áfonyát...) Amit még nem bírtam kihagyni: reszeltem bele egy narancs héját!!! Illik hozzá! Szuper, gyors és sokféleképpen variálható! Köszönet a receptért! :-)))))))))))

Samy
Samy / Samy Thu, 2011-12-01 14:18

Aszalt szilva és narancshéj?? Hmm, az csak jó lehetett! :) Örülök, hogy ízlett! :) Üdv, Samy

Samy
Samy / Samy Wed, 2011-09-21 10:06

Kedves Konyhatündér! Elég puha keksz, olyan piskóta tallér jellegű, annál picit keményebb. Üdv, Samy

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2011-01-17 11:58

Kedves Samy!

Elkészítettem a kekszet és fantasztikus lett!
A hétvégén 2x is kellett sütnöm. Annyit változtattam, hogy mivel elfogyott a lisztem, így azt darát mandulával helyettesítettem, így liszt mentes és még istenibb lett!
Érdemes kipróbálni!

ljanka
Janka / ljanka Fri, 2010-10-08 13:07

Szia!
Finom lett a süti :-)
Annyi kérdésem lenne, hogy te kis gombóckákat teszem a tepsire? Én kilapítottam őket biztos, ami biztos alapon, mert nem tudtam, hogy szétterülne-e magától.

Samy
Samy / Samy Fri, 2010-10-08 13:28

Szia!
Én két evőkanállal kis halmokat rakok 4-5cm-re egymás mellé. Igen, magától szétterül :) Próbáld ki legközelebb. Üdv, Samy

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-21 14:18

Kedves Samy, nemrég elkészítettem a kekszeket, nagyon finomak lettek (a nyers tésztából is muszáj volt félretennem 1-2 evőkanálnyit :) Köszi!
Ma is nekiállok, ha hazaérek a munkából, hipp-hopp kész van, csak most kicsit kevesebb cukrot teszek bele, mert a múltkor (a mi szájízünknek) elég édesek lettek.
Gratula a receptjeidhez, csak így tovább!

Samy
Samy / Samy Wed, 2010-09-22 13:00

Örülök, hogy ízlett :) Nagyon szívesen! Tényleg jó, hogy ilyen hamar megvan, én is ezért szeretem, na meg mert finom is ;). Köszönöm a biztatást! Szép napot Neked! Üdv, Samy

Gombócka
Gombócka Thu, 2010-08-05 10:51

Tegnap délután figyeltem fel a receptedre, és mivel még soha nem készítettem cookiest úgy éreztem el jött az ideje:) megérte!!! Nagy sikere volt! Annyit módosítottam rajta, hogy étcsoki helyett tejcsokit használtam, mivel csak az volt otthon,de mondanom se kell így is nagyon fini lett :) Köszönöm!

Aloe Vera
Aloe Vera Tue, 2010-06-08 22:29

Ma este láttam meg a receptet, rögvest el is készítettem! Mazsolám nem volt így almával helyettesítettem, illetve fele-fele arányban tönköly-sima liszt keverékből készítettem. Isteni!!! Nagyon jó recept, iszonyat hamar megvan, és borzasztó finom! Köszönöm! :-)

Samy
Samy / Samy Wed, 2010-06-09 10:41

Szia, örülök, hogy bejött :). Én is azért szeretem, mert gyorsan megvan, meg sokféleképpen lehet variálni. Szívesen :)

855
finomliszt 20 dkg
cukor 15 dkg
vaj 15 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
étcsokoládé 10 dkg
mazsola 10 dkg
fahéj 1 kk
rumaroma 5 ml