Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas kocka

Fahéjas kocka
Fahéjas kocka
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és finom sütemény egy órán belül az asztalon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy négyszögletes sütőformát (20x20 cm) kivajazunk, esetleg sütőpapírral bélelünk ki.
  2. A vajat a cukorral krémessé keverjük. A tojásokat egyenként dolgozzuk hozzá.
  3. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat beleszitáljuk és beleforgatjuk, így egy kemény tésztát kapva. A tejfölt és a napraforgómagokat is belekeverjük, ezzel lazítva a tészta állagát.
  4. A keveréket az előkészített formába töltjük, a tetejét simára egyengetjük. Az előmelegített sütőben 45 percig sütjük, amíg a sütemény lágy ujjnyomásra szilárdnak érezteti magát.
  5. A süteményt egy késsel óvatosan kioldjuk a formából, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni vagy azonnal fogyasztjuk. 5x5 cm-es kockára vágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • költség: 1500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 8 560
elküldve: 1
receptkönyvben: 117
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
98 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas sütemény, gyors fahéjas sütemény, fahéjas süti, gyors fahéjas süti, fahéjas szelet, gyors fahéjas szelet, fahéjas kevert tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1023
vaj 225 g
cukor 225 g
tojás 3 db
finomliszt 225 g
sütőpor 2 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
tejföl 150 g
napraforgómag 50 g