Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csillagok mogyoróval

Fahéjas csillagok mogyoróval
Fahéjas csillagok mogyoróval
23 perc / előkészület: 10 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tesóimmal karácsonyi sütögetést terveztünk. Idén valami egyszerűbbet akartunk csinálni, mint a szokásos mézeskalács, így esett a választás erre a remek sütire! Isteni finom, mind emellett gyors, egyszerű, és jól el lehet mókázni a díszítéssel is. Klassz este volt!

Ajánlom, próbáljátok ki! Pofon egyszerű!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

Remek karácsonyi ajándékként is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 125 fokra.
  2. A két tojásfehérjét a csipet sóval habbá verjük.
  3. Tovább verjük, és közben két adagban hozzáadjuk a 125 g porcukrot, majd a csomag vaníliás cukrot is.
  4. Ha kész, hozzáöntjük a darált mogyorót (ha épp nincs mogyoró, tökéletes a mandula vagy dió is), a lisztet és a fahéjat is, és az egészet fakanállal összekeverjük. Jól gyúrható masszát kell, hogy kapjunk. Ha nagyon mászkos, teszünk még hozzá egy kevés lisztet.
  5. A masszát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a csillag formákkal. Ha kreatívkodni akarunk, jöhet a fenyőfa, a szívecske és egyéb formabontó dolgok is!
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és mehet az előmelegített sütőbe 10 percre.
  7. A díszítéshez az egy tojásfehérjét habbá verjük, majd mehet hozzá a porcukor is. Ezzel a cukormázzal tetszés szerint díszítjük a kisült sütiket, lehet mártani is a habba, de akár habzsákkal is próbálkozhatunk. Cukorgyöngyökkel díszítjük, majd mehet vissza a 125 fokos sütőbe még 3 percre, hogy a díszítés fixálódjon!
  8. Ebből az adagból egy kiadós tepsi lesz.
  • sütési hőfok: 125°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 142
elküldve: 31
receptkönyvben: 842
elkészítve: 45/52
Facebookon megjelent: -

szakács

cirpi

Mióta szakács: 2012.04.10.
13 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: német
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zimt sterne, mogyorós csillag, karácsonyi csillag, cukormázas aprósüti

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

roliver
roliver Sat, 2015-12-19 12:57

A cukormázat lehetetlen jól megcsinálni a megadott értékekkel!

Mert 10 dkg cukorból és egy tojásfehérjéből egy folyós krémet kapunk, ami nem marad meg rendesen a tetején és sütés közben sem úgy viselkedik ahogy kéne!

Legalább 20 dkg cukor kell az egy tojásfehérjéhez!!!

perla98
Perla / perla98 Sat, 2015-01-10 18:10

Kedves Cirpi!
Hát, mit is mondjak...
Ezzel a kekszel nagyon meggyűlt a bajom.Minden tökéletes volt addig, amíg bele nem került a liszt.Írtad, hogy tegyünk bele még egy kis lisztet, ha nem jó az állaga.Na de mennyi az a kevés liszt??!
Még egyszer ugyanannyit ( vagy még többet)
kellett beleraknom, hogy egyáltalán formázható legyen, de még így sem lehetett gyúrni.Azért valahogy sikerült, de mázat nem tettem rá, ami jó döntésnek bizonyult.Ugyanis így is nagyon édes volt. Az első adagot a megadott idő szerint sütöttem, de nyersnek találtam, így a többit már tovább sütöttem.Ez már nem volt olyan jó döntés. :) Másnapra olyan kemény lett, hogy(gondolom a sok liszt és cukor miatt) már csak fogorvosi beutalóval együtt kínálhattam meg valakit ! :D
Mindezektől eltekintve az íze jó volt, de az arányokkal valami nem ok.Ha legközelebb megsütöm, kevesebb cukrot és lisztet teszek bele.

witch
witch / witch Tue, 2014-12-23 04:25

Egyedul arra tudok gondolni, hogy a sajt daralot kellett volna hasznaljam a mogyorohoz, mert akkor szinte por alaku lesz, de mivel a husdaralon engedtem at, ott darabosabb, zsirosabb allagu. Na, sebaj majd karacsony utan megint belevegok, hatha......

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2014-12-09 05:54

Nekem a maz nem sikerult :-( nem olyan szep sima es fenyes, mint a tied, hanem matt es hepehupas. Mit ronthattam el?

cirpi
cirpi / cirpi Sat, 2014-12-06 14:40

Kedves Dalma! Mivel tojás is van benne, szerintem 3-4 napon túl ne őrizgesd!:)
Üdv, jó sütögetést!
Cirpi

khimeera
khimeera Sat, 2014-11-22 13:13

Házi tojás és frissen darát dió mellet 50g helyett kb 150 g lisztet vett fel, addig formázhatatlan massza volt, majd 10 perc 125 fokos sütőben töltött idő helyett fél órát sütöttem 150 fokon.
Mit rontottam el?

Egyébként a végeredmény egy teasüti jellegű, ropogós (már-már kemény) de nagyon finom cucc lett.

babadodo
babadodo Wed, 2013-12-18 01:29

Nekem nem igazán sikerült,lehet sok lisztet tettem még hozzá,de anélkül nem tudtam kinyújtani.

cirpi
cirpi / cirpi Mon, 2012-12-24 13:48

Szia! Nem csalás, nem ámítás!:) Nem kell bele vaj! A tojásfehérje felveszi a szárazanyagokat, és fincsi lesz, hidd el! Jó sütögetést, és boldog Karácsonyt!

Edit-András
Edit-András Sun, 2012-12-23 16:56

Kedves Cirpi!Megsütöttem a csillagokat,nagyon jó lett,kb nekem 60gr lisztet vett fel.Még máz nélkül is nagyon finom.Boldog karácsonyt kívánok.Edit

cirpi
cirpi / cirpi Mon, 2012-12-24 13:45

Kedves Edit! Örülök, hogy finom lett, ügyesek vagytok!:) Nagyon boldog Karácsonyt Nektek is!!

cirpi
cirpi / cirpi Thu, 2012-12-20 21:33

Szia, nagyon kevés liszt kell bele, mert ez olyan puszedliszerű süti. A 200 g darált mogyoróval és az 50 g liszttel szuperül összeáll! Jó sütögetést!!:)
Üdv
Cirpi

415
tojásfehérje 2 db
1 csipet
porcukor 125 g
vaníliás cukor 1 csomag
törökmogyoró 200 g
fahéj 1.5 kk
finomliszt 50 g
tojásfehérje 1 db
porcukor 100 g
cukorgyöngy 2 ek