Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boszorkányujjak Éva nénitől

Boszorkányujjak Éva nénitől
Boszorkányujjak Éva nénitől
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért sütöttem, mert egy másik sütihez szükségem volt hozzá, de egyébként nagyon jópofa ötletnek tartom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulalisztet, a lisztet, a cukrot, a vajat és a tojásokat összegyúrjuk, hengerekké formáljuk, ujjnak formázzuk őket.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, lekenjük tojással, és a végébe nyomjuk a mandulaszemet. Készre sütjük.
  3. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
  4. Ha kihűlt a sütemény, "kilakkozzuk" a csokoládémázzal a mandulakörmöket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x30x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 486
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás halloweeni aprósütemény, boszorkányujjak Halloweenre

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1255
mandula 20 dkg
mandula 15 dkg
margarin 15 dkg
cukor 10 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
étcsokoládé 5 dkg
vaj 1 ek
tojás 1 db