r
Nosalty Logó

Fagyi szelet Gyurmo konyhájából

Gyurmo
Fagyi szelet Gyurmo konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a habhoz

1417
Kalória
26.4g
Fehérje
201.3g
Szénhidrát
58.5g
Zsír
126.5g
Víz
315.9g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
149.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a habhoz

Összesen 1417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a habhoz

Összesen 5669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a habhoz

Összesen 294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    201.3 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    126.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    234 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3326 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    805.1 g
  • Cukor
    599 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    506.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1390 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 5669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A 4 tojássárgáját, a 30 dkg porcukrot és a 10 evőkanál vizet először fakanállal keverjük el, hogy ne legyen felhő közted és a bödön között. Kapjuk elő a robotgépet, és addig verjük, amíg szép egyenletes nem lesz.
  2. Keverjük hozzá a 10 dkg darált diót, majd adjuk hozzá a 20 dkg lisztet és 1 csomag sütőport. Először fakanállal, aztán megint a géppel.
  3. 4 tojás felvert -felhő állagú- habját adjuk a fentiekhez fakanál segítségével nagy, óvatos keverőmozdulatokkal. (Ne verjük fel beton keménységűre, nincs rá szükség. Onnan tudjuk, hogy kész, amikor a hab már nem mozog a tálban, és amikor elemeled a robotgépet felőle, akkor felhőszerű.)
  4. Egyenletesen kivajazott (kb. 20x30cm-es) tepsiben, amit sütőpapírral béleltünk, süssük meg a piskótát (kb. 40-50 perc) a 160 Celsius fokos légkeveréses sütőben (180 Celsius fokos gázsütőben). Ne nyissuk ki az első 20-25 percben a sütő ajtaját, mert összeesik a suti. Amikor barnulni kezd a teteje, akkor végezzünk tűpróbát. Ha picit tovább kell még sütni, vegyük vissza kicsit a hőmérsékletet.
  5. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben. Ne vegyük ki belőle.

Hozzávalók a krémhez

  1. 2.5 dl tejet 3 evőkanál liszttel sűrű péppé főzünk.
  2. 15 dkg vajat, 15 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 tojássárgáját jól kikeverünk fakanállal. (Ha a vaj szobahőmérsékleten van, ez egyszerű és csomómentes.)
  3. A kihűlt péphez keverjük, és a krémet egyenletesen elkenjük a piskóta tetején.

Hozzávalók a habhoz

  1. 2 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral gőz felett fényes habbá verünk, és elkenjük a krémes piskóta tetején. Reszelt csokival díszítjük, és hűlni hagyjuk legalább 2 órán át a hűtőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Lakótelepi sütinek hívjuk, anyum készítette a '90-es évek elején, azóta rendszeresen előkerül, és nagyon gyorsan eltűnik, miután kihűlt a hűtőben. Egészségetekre!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek