r
Nosalty Logó

Aszalt gyümölcsös-kókuszos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Osli
Aszalt gyümölcsös-kókuszos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.5 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 3117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkeverjük a lisztet a szódabikarbónával a cukorral és a kókuszreszelékkel. A közepébe egy kis mélyedést vájunk.
  2. Egy tálban összekeverjük a nedves hozzávalókat, a tejet, az olvasztott vajat, a tojást, az aromát és a narancslevet.
  3. A két elegyet összekeverjük, de nem szabad sokáig kevergetni. Épp annyira, hogy a lisztfelvegye a nedvességet.
  4. A muffinsütőbe kapszlikat teszünk, és elosztjuk a keveréket a lyukakban. Nekem ebből a mennyiségből 12 db muffinom lett.
  5. A tetejébe nyomkodjuk az aszalt gyümölcsöket. (Későn jutott eszembe, hogy akár bele is keverhettem volna, biztosan úgy is jó.)
  6. 180 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel megsütjük. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult. Nekem ez 20 perc volt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5502
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor csinálok maradékokból valamit. Most szerencse, hogy kimértem a hozzávalókat, legtöbbször azt sem tudom, mit tettem bele. Most a kókuszreszelék és az aszalt gyümi volt, ami megmaradt, gondoltam, lehetne belőle egy kis trópusi hangulatot árasztó sütit alkotni, ha már ilyen meleg van napok óta. Igazán különleges lett. Kívül ropogós, belül puha, nem fojtós muffin sikeredett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...