Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Étcsokoládés fehér-szederlekvár

Étcsokoládés fehér-szederlekvár
Étcsokoládés fehér-szederlekvár
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg fehér szedrünk van az idén is, ezért úgy döntöttem, kipróbálom, milyen lekvárnak. A családnak ízlett :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A szederben nagyon sok mag található, ha ez zavar minket, akkor cukor nélkül kell pépesítenünk és felfőznünk, majd passzíroznunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szedret jól megmossuk, lecsumázzuk és lecsöpögtetjük.
  2. A szedret a cukorral lassú tűzön, állandó kevergetés mellett elkezdjük forralni. Amikor már levet eresztett, botmixerrel pépesítjük, ezt követően adjuk hozzá a fahéjat, a szerecsendiót, és tovább forraljuk. Amikor már elkezd zubogni, beletesszük az étcsokoládét is, jól elkeverjük, és még 5 percig tovább forraljuk.
  3. Előfordulhat, hogy hab képződik a tetején, de azt könnyedén el lehet távolítani.
  4. A lekvárunkat jól kiszárított, csavaros üvegekbe töltjük, majd egy hirtelen mozdulattal 10 percre fejtetőre állítjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 275
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehér szedres lekvár, étcsokis szederlekvár, házi lekvár fehér szederből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

564
szeder 1.5 kg
cukor 350 g
étcsokoládé 50 g
fahéj 4 teáskanál
szerecsendió 2 teáskanál