r
Nosalty Logó

Eszterházy szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eszterházy szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krém

A cukormázhoz

Összesen 978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krém

A cukormázhoz

Összesen 9766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krém

A cukormázhoz

Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.6 g

Zsír

  • Összesen
    599.9 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    3811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10477.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    2257 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    4199 mg
  • Nátrium
    3111 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    959.2 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1742.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3954 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    825 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    2404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3902 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3674 micro
Összesen 9766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krém

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 15 tojás fehérjét kemény habbá verünk 25 dkg cukorral.
  2. Belekeverjük a tojások sárgáját, a fél dl olajat, a diót, a kekszet, a sütőport és a lisztet. Ebből 6-7 db vékony lapot sütünk, megvajazott tepsi hátuljára kenve a masszát. (Hamar megsül, és késsel kell levágni a tepsiről.)
  3. 5 dl vízben megfőzzük a 3 csomag pudingot, kihűtjük.
  4. A tejszínhabot felverjük, és a pudinggal összekeverjük.
  5. Betöltjük a lapokat a krémmel.
  6. A cukormázat elkészítjük, egy teáskanálnyit megkakaózunk, és beletöltjük egy vékony csövű nyomózsákba. A fehér mázat rákenjük a tésztára, a kakaósból csíkokat húzunk rá. Késsel ellentétes irányba húzunk vonalakat (ettől lesz szép a teteje).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 81518
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám lakodalmakra szokott sütni - így jól megy neki a sütés. Ez egy eléggé nehéz süti, neki is könyörögni szoktam, hogy megsüsse. De nagyon megéri a "kínlódás", mert nagyon finom :). A süti csúnyán néz ki, amikor sülnek a lapok, de a végeredményért megéri!

Hozzávalók

A tésztához

A krém

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek