Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eszterházy szelet

Eszterházy szelet
Eszterházy szelet
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám lakodalmakra szokott sütni - így jól megy neki a sütés. Ez egy eléggé nehéz süti, neki is könyörögni szoktam, hogy megsüsse. De nagyon megéri a "kínlódás", mert nagyon finom :).
A süti csúnyán néz ki, amikor sülnek a lapok, de a végeredményért megéri!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krém

A cukormázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 15 tojás fehérjét kemény habbá verünk 25 dkg cukorral.
  2. Belekeverjük a tojások sárgáját, a fél dl olajat, a diót, a kekszet, a sütőport és a lisztet. Ebből 6-7 db vékony lapot sütünk, megvajazott tepsi hátuljára kenve a masszát. (Hamar megsül, és késsel kell levágni a tepsiről.)
  3. 5 dl vízben megfőzzük a 3 csomag pudingot, kihűtjük.
  4. A tejszínhabot felverjük, és a pudinggal összekeverjük.
  5. Betöltjük a lapokat a krémmel.
  6. A cukormázat elkészítjük, egy teáskanálnyit megkakaózunk, és beletöltjük egy vékony csövű nyomózsákba. A fehér mázat rákenjük a tésztára, a kakaósból csíkokat húzunk rá. Késsel ellentétes irányba húzunk vonalakat (ettől lesz szép a teteje).

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 40x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 73 682
elküldve: 5
receptkönyvben: 603
elkészítve: 4/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tündérbucó

Mióta szakács: 2011.02.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

eszterházy torta, diós-krémes sütemény

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Fri, 2012-03-30 22:24

Szia! nagyon guszta a recept. Érdeklődöm, hogy milyen kekszet ajánlasz hozzá. Akár sk. is szívesen megsütöm, vagy az édes morzsát hogyan készíted?
Köszönöm a segítséget előre is

tunderbuco
Tündérbucó / tunderbuco Sat, 2012-03-31 12:10

Szia, köszönöm.
Az édesmorzsát én úgy csinálom, hogy sütök egy piskótát rizslisztből, megszárítom aztán morzsát csinálok belőle. Talán így a legegyszerűbb, de ha kekszet szeretnél sütni, akkor sima linzer tésztát süss és azt szárítsd meg. De szerintem ez túl bonyolult.
Jó sütést!

mrea
Mrea / mrea Fri, 2012-03-02 17:40

KÖSZIIIIII! :)))

Gluténmentesben még nem találtam meg az Eszterházy receptjét. Már el is mentettem. Anyum kedvenc sütije - volt, míg meg nem állapították nála a lisztérzékenységet. Asszem az idei szülinapjára megvan az egyes számú meglepetés :D

Lenne egy kérdésem: a krémet csak a pudingossal lehet/ érdemes készíteni, vagy van valamilyen főzött krém recept is, ami illene hozzá? Anyu nem igazán szereti a pudingos dolgokat :(
Hátha anyukádnak van egy tuti tippje ere is :)

Előre is köszönöm a választ :) Ja, és ÜDVÖZLETEM ANYUKÁDNAK! :D

tunderbuco
Tündérbucó / tunderbuco Sun, 2012-03-04 19:30

Szia, az üdvözlet továbbítva :)

A krémhez sajnos nincs más ötletünk. Így viszont tutira finom és a lényeg, hogy a lapokat is megpuhítja kellőképpen. Hidd el, nem érezni rajta a pudingot - próbáljátok ki!

Ja, és én is üdvözlöm Anyukádat, mint sorstársat!

tunderbuco
Tündérbucó / tunderbuco Fri, 2011-03-11 09:18

Kedves "látogató"!

Ez egy gluténmentes recept - ha ismered a lisztérzékenyeknek készült ételeket, sütiket akkor meg fogod érteni miért ilyen a recept.

Én speciel örülök, hogy ilyet is ehetek :) Szerintem sok lisztérzékeny is szintén örülne ilyen sütinek a tányérján.

Köszönöm a hozzászólást, de szerintem ne hasonlítsunk össze egy normál étrendű embernek szóló receptet és a speciális diétát igénylő ember étredjének megfelelő recepttel.

Örülj, hogy nem vagy beteg és nem kötelező megsütni a sütit!

barbika86
barbika86 Fri, 2011-04-01 09:38

Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a recepted. Most diagnosztizáltak lisztérzékenységgel, így öröm látni ezeket a fincsi gm recepteket. most készülök a saját lakodalmamra, így ez a recept különösen jól jött. hálás köszönet érte.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-11 07:50

Biztos nagyon finom ez a sütemény, ami csak "jellegében" hasonlít az Eszterházy tortához, de természetesen nem lehet annak nevezni.

Az Eszterházy tésztája nem ilyen sűrü (kekszmorzsa + rizsliszt) amit sütőporral lazítanak, hanem tojásfehérje + dió + cukor és nagyon-nagyon kevés liszt, ami a tojáshabtól lesz könnyű, a krémje nem víz + pudingpor főzete.

Nézzétek meg a

www.mitsussek.hu/eszterhazy-torta-eredeti-recept
bejegyzést

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-03-11 06:52

Kedves Tündérbucó!
Tiéd lett 2011. március 10. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

tunderbuco
Tündérbucó / tunderbuco Thu, 2011-03-10 22:38

köszönöm a dicséretet - továbbítom anyukámnak, mert ez a süti tényleg nehéz és én nem próbálkozom a megsütéssel! :) én csak a végeredményt tolom a számba :) meg a netre :)

kriszta néni
Kriszta néni / kriszta néni Thu, 2011-03-10 22:05

A lakodalmak alatt gondolom vidéki,sátras lagzit értessz!na ott vannak tényleg fincsi sütik,száz-féle is!Nekem is tetszik,elmentem a receptes könyvembe.......és kipróbálom!köszi a receptet!

978
tojás 15 db
cukor 25 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
dió 25 dkg
kekszmorzsa 25 dkg
rizsliszt 8 dkg
sütőpor 1 csomag
víz 5 dl
vaníliás pudingpor 3 csomag
habtejszín 10 dl
porcukor 25 dkg
víz 3 ek
citromlé 1 tk
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál