r
Nosalty Logó

Erzsi-féle pogácsák - Tejfölös pogácsa 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Erzsi-féle pogácsák - Tejfölös pogácsa 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1104 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4416 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 371 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2118.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    1474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1104 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    269.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8473.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1243 mg
  • Nátrium
    5897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 4416 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 371 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. A liszthez hozzáadjuk a többi alapanyagot is, majd a felfuttatott élesztővel kellemesen lágy tésztává dagasztjuk.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, hajtogatjuk és konyharuhával letakarva 1 órán át pihentetjük.
  4. Az egyórás pihenő után elnyújtjuk, ismét hajtogatjuk a tésztát, amit 20 percenként még még háromszor megismétlünk. Így lesz leveles a pogácsánk.
  5. Az utolsó nyújtásnál pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük felvert tojással és megszórjuk ízlés szerint magokkal, sajttal.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép aranybarnák lesznek a pogácsák.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23413
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Erzsi nem más, mint a párom nagynénje, aki nagyon jól süt-főz, és ezt a pogácsát tőle tanultam. Bár az övé mindig finomabb lesz, hiába szereztem meg tőle a receptet. Vagy csak jobban esik, ha ő készíti, ebben verhetetlen.

Hozzászólások (2)

Boribon

szia Zsuzsa, mi az, hogy hajtogatjuk, hogyan? Haromba, negyedbe, kozben forgatva?

Törölt felhasználó

Kedves Boribon, a kinyújtott tésztát felülr?l lefelé félig behajtjuk, aztán alulról felfelé ráhajtjuk az el?z?re. Aztán jobbról is, balról is. Így pihentetjük. Szóval akkor ez negyedbe hajtogatás, asszem! :-) Nem szoktam elforgatni, hanem a pihentettés után ismét kisodrom, és ugyanezt megismétlem. Remélem, hogy nem volt túl bonyolult, ahogy leírtam! :-) Segítettem?

Törölt felhasználó

 Szia Zsuzsa! Sokat ront rajta ha nem hajtogatom? Egyébként nagyon jól néz ki......

Törölt felhasználó

Kedves Csillucic, a hajtogatással csak levelesen laza szerkezet? lesz, de mivel van benne éleszt?, az is lazítja a tésztát. Én kipróbálnám hajtogatás nélkül simán! :-) Zsuzsa Majd írd meg a tapasztalatod!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

További cikkek