Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi édes málé reggelire

Erdélyi édes málé reggelire
Erdélyi édes málé reggelire
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesszájú reggelizőknek, gluténmentes diétát folytatóknak vagy tejberizs főzési időt kivárni türelmetleneknek tökéletes reggeli választás.

Szüleim Erdélyből származva igen sokféleképpen használták fel anno a málét (=kukoricadara, vagy ahogy az olaszok nevezik, a polenta). Ez egy egyszerű felhasználási módja.

Én, ahogy a képen is látható, most sült szilvával tálaltam lekvár helyett.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Verjük habosra a tojássárgáját, a mézet és a vajat. Adjuk hozzá a vaníliát.
  2. A kukoricadarát a tejjel tegyük oda főni. Figyeljünk arra, hogy alacsony lángon legyen, és folyamatosan kevergessük, különben kirotyog. A megadott tej mennyiség csak egy körülbelüli érték: ha valaki hígabban vagy szilárdabban szereti, annak megfelelően módosítson az arányon.
  3. Amikor megpuhult a málé, húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a habos tojás-elegyet.
  4. Adjuk fel hideg tejföllel, lekvárral, esetleg sült gyümölcsökkel.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 073
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

csakegygourmet

Mióta szakács: 2016.05.23.
12 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kukoricakása

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1027
kukoricadara 100 g
tej 3 dl
méz 2 ek
tojássárgája 1 db
tejföl 3 ek
vaníliaaroma 1 kávéskanál
szilvalekvár 3 ek
vaj 10 g