Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi édes málé reggelire

Erdélyi édes málé reggelire
Erdélyi édes málé reggelire
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesszájú reggelizőknek, gluténmentes diétát folytatóknak vagy tejberizs főzési időt kivárni türelmetleneknek tökéletes reggeli választás.

Szüleim Erdélyből származva igen sokféleképpen használták fel anno a málét (=kukoricadara, vagy ahogy az olaszok nevezik, a polenta). Ez egy egyszerű felhasználási módja.

Én, ahogy a képen is látható, most sült szilvával tálaltam lekvár helyett.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Verjük habosra a tojássárgáját, a mézet és a vajat. Adjuk hozzá a vaníliát.
  2. A kukoricadarát a tejjel tegyük oda főni. Figyeljünk arra, hogy alacsony lángon legyen, és folyamatosan kevergessük, különben kirotyog. A megadott tej mennyiség csak egy körülbelüli érték: ha valaki hígabban vagy szilárdabban szereti, annak megfelelően módosítson az arányon.
  3. Amikor megpuhult a málé, húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a habos tojás-elegyet.
  4. Adjuk fel hideg tejföllel, lekvárral, esetleg sült gyümölcsökkel.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 1 846
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

csakegygourmet

Mióta szakács: 2016.05.23.
9 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kukoricakása

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1027
kukoricadara 100 g
tej 3 dl
méz 2 ek
tojássárgája 1 db
tejföl 3 ek
vaníliaaroma 1 kávéskanál
szilvalekvár 3 ek
vaj 10 g