r
Nosalty Logó

Charlotte torta eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Charlotte torta eperrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1387 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5534 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 226 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 1387 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    324.8 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3516.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1419 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.2 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1257.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1855 micro
Összesen 5534 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Piskóta: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, majd a maradék cukorral kemény habbá verjük a tojások fehérjét.
  2. A kétféle habot egy fakanállal óvatosan egybeforgatjuk, közben kanalanként a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.
  3. A piskótahab nagyobb részét egy sütőpapírral bélelt 40x37 cm-es tepsibe simítjuk.
  4. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt, ez sütőfüggő. A sütés első harmadában ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik a piskótánk, de vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
  5. Ha megsült, egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a papírt, majd feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
  6. A maradék piskótahabot egy sütőpapíros tepsibe simítjuk, 22 cm átmérőjű kör alakban, majd az előbb leírt módon megsütjük.
  7. Közben a kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, feltekerjük, és legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy a lekvárral jól egybeálljon.
  8. Egy 22 cm átmérőjű mély tálat folpackkal kibélelünk úgy, hogy bőven túllógjon a tál peremén.

Krém

  1. 15 dkg megmosott epret pürésítünk, és egy szűrőn átszűrjük a magokat.
  2. Kikeverjük a tejfölt, a cukrot és a mascarponét, majd hozzáadjuk az eperpépet, és simára keverjük.
  3. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, és a tejfölös masszába forgatjuk.
  4. A zselatint a leírás szerint elkészítjük, kissé hűlni hagyjuk, majd vékony sugárban a tejszínes krémbe forgatjuk.
  5. Ezután az apró darabokra vágott 15 dkg epret szintén hozzákeverjük.
  6. Összeállítás: a vékonyan felszeletelt piskótatekerccsel kibéleljük a tálat, beleöntjük az epres krémet, befedjük a piskótakörrel, betakarjuk, és egy éjszakára hidegre tesszük.

Díszítés

  1. Másnap óvatosan egy süteményes tálcára borítjuk, tortazselével átfényezzük, felvert tejszínnel és eperszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17835
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Charlotte torta eperrel
Katharosz 497 recept

Ez egy nagyon finom, ünnepi torta, és a látszat ellenére nem bonyolult az elkészítése. Én anyák napjára készítettem el, bátran próbáljátok ki! A gyümölcsöt ízlés és szezon szerint variálhatjuk benne.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek