Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres tiramisu Évi néni konyhájából

Epres tiramisu Évi néni konyhájából
Epres tiramisu Évi néni konyhájából
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elválasztó diétám szénhidrátnapon enged egy adag tortát este. Éltem a lehetőséggel, és ezt vacsoráztam. :-)

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Öntet

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat ketté választjuk.
  2. A fehérjét egy csipet sóval laza habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és keményebb, fényes habbá verjük.
  3. A habba beleforgatjuk a tojássárgáját, majd a lisztet és a szódabikarbónát. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük (én egy nagyobb kenyérformát választottam).
  4. 170 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  5. Félig nyitott sütőajtó mellett hagyjuk kihűlni, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Öntet

  1. A marsalát, a narancs kifacsart levét és egy kanálnyi eperszirupot összekeverünk. Elosztva a felszeletelt piskótára öntjük.

Krém

  1. A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a mascarponéval habosra keverjük.
  2. A fehérjéből lágy habot verünk, majd a cukor hozzáadása után még verjük egy kicsit, míg keményebb, fényesebb lesz.
  3. A tejszínt külön edénybe, lágy habbá verjük.
  4. Az összes anyagot óvatosan összeforgatjuk.
  5. A tál aljára teszünk egy sor piskótát, amit meglocsolunk az öntet harmadával, megtisztított eperszeletekkel borítjuk be, majd lefedjük a krém egyharmadával. Így folytatjuk, míg minden elfogy. Az édesség tetejét eperdarabokkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x15 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 542
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres mascarponés desszert, réteges desszert, mascarponés desszert piskótával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

423
tojás 2 db
gyümölcscukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 2 púpozott ek
szódabikarbóna 1 csipet
1 csipet
narancslé 1 narancsból nyert
marsala 0.5 dl
juharszirup 1 ek
eper 25 dkg
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
tojás 2 db
gyümölcscukor 3 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag