Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres sajttorta-lasagne

Epres sajttorta-lasagne
Epres sajttorta-lasagne
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sajttorta a világ egyik legjobb sütije. Elronthatatlan és nagyon sokféleképpen variálható. Mutatunk egy epres verziót, melynek a sajttorta-lasagne nevet adtuk. Méghozzá azért mert egy nagy üvegtálba rétegezzük a finomságokat. Gyorsan összedobható, és nagyon, de nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

Krém

Összeállítás

  • 170 g natúr keksz (1 csomag Győri Korpovit)
  • 400 g eperdzsem (1 üveg)
  • 800 g friss eper (fagyasztott is lehet)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez a mascarponét a cukorral és mandulaaromával/likőrrel kikeverjük, majd a felvert tejszínnel lazítjuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. Az eperlekvárt egy kis fazékba öntjük, picit felmelegítjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt epert. (Néhány szép szemet, hagyunk meg a tálaláshoz.) Nem kell főzni, csak átkeverni és hagyni tejesen hűlni.
  3. A desszert szépen mutat egy átlátszó, lapos jénai tálban. Ebben kezdjük a rétegezést. A tál alján először szépen, egyenletesen elhelyezzük a kekszek 1/3át. Erre jön egy adag krém, amit szintén elegyengetünk. Végül a kihűlt szószos eperből is kanalazunk mindenhova. Aztán újabb keksz és krém réteg következik, majd eperrel. Végül az utolsó réteg keksz, krém és eperszósz, ezzel zárjuk le a tetejét. Ha jól dolgoztunk, akkor a végén nem lesz maradék semmiből! :)
  4. Pár órára hűtőbe tesszük, (akár egy fél napra) hogy összeérjenek az ízek és a keksz megpuhuljon. Tálaláskor díszítjük friss eperszeletekkel és mentalevéllel, akár porcukorral is meghinthetjük.
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 320
össznézettség: 28 206
elküldve: 2
receptkönyvben: 309
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
71 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

904
mascarpone 500 g
mandulaaroma 4 csepp
habtejszín 3 dl
porcukor 120 g
vaníliaaroma 1 tk
keksz 170 g
eperdzsem 400 g
eper 800 g