r
Nosalty Logó

Legkrémesebb sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Legkrémesebb sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

Összesen 514 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

Összesen 5134 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

Összesen 343 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 514 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    397 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2997.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 5134 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 343 Kcal

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A tortaalaphoz

  1. A zabkekszet a csomagolásába összetörjük, vagy késes aprítóban morzsásítjuk és olvasztott vajjal keverjük el. Ez lesz a tésztaalap a szilikonos sütőpapírral alábélelt tortaformában. Én sós kekszet használtam ezért 50g cukrot adtam hozzá, de ha eleve édes a keksz, akkor cukorra nem lesz szükség hozzá.

A krémhez

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy biztosan jól zárjon.
  2. A tojásokat habverővel krémesre keverjük a cukorral. Kanalanként hozzáadjuk a mascarpone-t, és a tejfölt, aztán a tejszínt is vékonyan hozzácsorgatjuk, keverés mellett. Egy kevés vanília kivonat mehet hozzá.
  3. Ezt a krémet öntjük a zabos alapra, így kerül a 180 fokra előmelegített sütőbe, egy magasabb szélű tálcára, amit forralt vízzel felöntünk, kb. 40-45 percre sülni.
  4. Amikor kivesszük a torta közepe még lehet folyós, de ez természetes, hagyjuk kihűlni teljesen, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára, így lesz a legtökéletesebb, és jól szeletelhető.
  5. Tálaljuk friss gyümölcsökkel vagy gyümölcsszósszal, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 55 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 95
  • Össznézettség: 4432
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 26.

Receptkategóriák

Manapság olyan sokféle alapanyag kapható, hogy nehéz dönteni, melyiket használjuk az egyes receptekhez. Sokéves konyhai pályafutásom alatt van egy pár fogás, amit volt szerencsém millióképpen kipróbálni, ilyen a sajttorta is. Használtam már hozzá kétszer áttört túrót és ricottát, philadelphiát, de a legjobbnak mégis a mascarpone bizonyult. Ehhez nem illik annyira a tejföl, így ennek egy résztét zsíros habtejszínnel helyettesítem, ettől lesz a világon a legkrémesebb az én sütim, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek