Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-pisztáciás tiramisu

Epres-pisztáciás tiramisu
Epres-pisztáciás tiramisu
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tiramisunak nem vagyok nagy rajongója, na de ezt az epreset bármikor enném!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk és apóra feldaraboljuk. Hozzáadunk egy-két evőkanál cukrot, a citrom levét, és állni hagyjuk legalább egy órát, hogy levet eresszen. Az epret leszűrjük, és a gyümölcshúst félretesszük.
  2. A pisztáciát robotgéppel vagy kávédarálóval ledaráljuk.
  3. A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapargatott magjaival.
  4. Kezdődhet az összeállítás: a babapiskótát az eperlébe belemártogatjuk, majd lerakunk belőle egy réteget. Erre jön egy adag eper, egy adag mascarpone, majd a pisztácia. Addig folytatjuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
  5. Legalább 4-5 órára tegyük hőbe, mielőtt nekiesnénk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 832
elküldve: 2
receptkönyvben: 390
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epermisu, pisztáciás tiramisu eperrel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

645
eper 50 dkg
cukor 1 ek
citromlé 1 citromból nyert
babapiskóta 200 g
mascarpone 50 dkg
vanília 1 db
porcukor 2 ek
pisztácia 15 dkg