Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újragondolt tiramisu

Újragondolt tiramisu
Újragondolt tiramisu
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy keresztezett süti, tradicionális tiramisu és egy piskóta receptből. Ez utóbbi Nyinyi felhasználót illeti.:)

Nem volt itthon babapiskóta, ezért jött az ötlet, hogy majd én csinálom a piskótát. SOKKAL finibb, mint babapiskótával, pedig az se kutyafüle.:) 

A cukormennyiséget nem szükséges csökkenteni, nem túl édes, pont jó!

Ne várjunk sokat az elfogyasztásával, ha nyár van. Főleg ha ilyen kánikula, mert nekem is pont ilyenkor jut eszembe.:) Ez inkább őszi-téli sütike.:) (Nyerstojásos mivolta végett.)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Minden korosztálynak, és aki tudja, mi a jó, értékelni fogja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojást a cukorral habosra keverjük. 
  2. A sütőporos, kakaós lisztet apránként belekeverjük, de először célszerű villával beledolgozni, hogy mixerrel ne csináljunk nagy porzást.
  3. Tepsibe öntjük. Kisütjük. Én gázsütőben 5 percenként fordítgatva kb. 25 percig sütöm, villával a 20. percnél megszurkálom mindenhol, és akkor kapcsolom le, ha már jónak ítélem (a villa nem hoz tésztát magával, mikor húzom ki).
  4. Ha kész, hagyjuk teljesen lehűlni! (Mivel a krém nyers tojásos, főzés nélküli)
  5. A krémhez a tojássárgákat(!) 4 ek cukorral és a vanilin cukorral habosra keverjük mixerrel.
  6. Hozzáadjuk a mascarponét és az instant kávét (csak a port, nem kell vízzel feloldani!). Homogén krémmé keverjük a mixerrel.
  7. A tojásfehérjét(!) 1 ek cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük villával a krémbe. A kihűlt piskótára egyengetjük, és 1,5 órát hagyjuk hűtőben.
  8. Amikor már végképp nem bírjuk tovább, szeleteljük fel, és ÓVATOSAN tegyük tányérra, mert a krém megmarad ugyan a tetején, de nagyon lágy, és ugyebár a vajas kenyér is a vajas részére esik, ha pottyan.:) Hintsük meg kakaóporral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x18x8 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 957
elküldve: 7
receptkönyvben: 73
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Shade13

Mióta szakács: 2011.12.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

isteni újragondolt tiramisu, tiramisu házi készítésű piskótával, kakaós piskótából készült tiramisu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

697
tojás 4 db
cukor 180 g
rizsliszt 126 g
sütőpor 0.5 kk
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
mascarpone 500 g
tojás 6 db
cukor 5 ek
instant kávé 60 g
vaníliás cukor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek