Nosalty Logó

Egyszerű krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Egyszerű krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 839 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 5029 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 193 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 839 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1568.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.6 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1586.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 5029 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Előtte való este elkészítjük a tésztát. A lisztet a sóval, és a vajjal összedolgozzuk. Közben az 5 dkg vajat megolvasztjuk.
  2. A tésztát vékonyra (lehetőleg téglalap alakúra) nyújtjuk. Megkenjük a vajjal, majd feltekerjük szorosan, mint a bejglit. 2 egyforma részre vágjuk. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük, 1 éjszakát pihentetjük.
  3. Elővesszük a tésztát, kinyújtjuk. Érdemes nagyobbra nyújtani a tésztát, mint amekkora az a tepsi, amiben a végén összeállítjuk. Legjobb ha lemérjük, és fél centit ráhagyva egy nagyobb tepsiben sütjük a lapokat. Majd kisütjük az első lapot. Csak annyira, hogy színt kapjon. A második lapot meg felvágjuk, annyi és akkora kockára, amilyen nagyságú krémest szeretnénk.
  4. Odatesszük forrni az 1 l vizet, amibe 15 dkg cukrot, meg a vaníliás cukrot beletesszük. Addig 2 dl vízben elkeverjük a 4 cs pudingot. Majd a felforrt vízhez hozzáöntve sűrűre főzzük.
  5. Közben a maradék cukorral szép fényesre verjük a tojásfehérjét.
  6. A forró pudinghoz fokozatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
  7. Elővesszük azt a tepsit, amibe összeállítjuk a krémest. Letesszük az első tésztalapot, majd ráöntjük a krémet, arra meg mehet az előzőleg kockára tördelt tészta. Puzzlezünk kicsit, majd a tetejét porcukorral meghintjük.
  8. Mikor langyosra hűlt, hűtőbe tesszük pár órára. De a legjobb, ha 1 éjszakát pihen, akkor teljesen megpuhul a tetején is a lap.
  9. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x21x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 46188
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet egy megfakult papíron találtam, Anyukám receptjei között. De hogy Ő honnan kapta, az rejtély. Emlékszem, mikor kicsi voltam mennyire szerettük, csak nehéz volt megvárni, míg megpuhul a tészta. 

Hozzászólások

feketeilona

Szia. Tejet lehet-e használni víz helyett és mit készíthetek 8 tojássárgájából?

Törölt felhasználó

A tojássárgához tipp: kb 25-30 dkg cukorral G?Z FÖLÖTT kikeverve fél kg mascarpone-val (vagy más krémsajttal) összedolgozva valami fenséges krém. Kávéba mártott babapiskótával rétegezve tiramisu, de kekszmorzsás (vagy zabfalat-morzsás) olvasztott vajas talpra is teheted, tetejére gyümölcs. Vagy a csöröge fánk tésztájába is CSAK a sárgája kell. Meg egy csomó mindenbe.

Törölt felhasználó

a recept jo, valahol itt olvastam hozzaszolast hogy vizzel csinalni es igazi cukraszdai kremest kapunk, sosem szerettem cukraszdaba jarni, nekem anyukam csinalta a legjobb kalacsokat izre, lehet hogy kinezesre nem volt olyan de az ize messze elhagyta a cukraszdakat. A kremest sosem pudinporbol csinalom hanem 20 tojasbol fozom a kremet, igazi hazi es nem mesterseges krem, jo etvagyat (hozzateszem hogy probaltam pudingporbol is, hat nem jott be)

Hozzávalók

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.