Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres kosárkák

Epres kosárkák
Epres kosárkák
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyárról jó sok fagyasztott eprünk van, ami szerintem az egyik legfinomabb gyümölcs.
Valami nagyon finom süteményre éheztem, és mivel sok más alapanyogat nem találtam itthon, felfedeztem a fagyasztóban az eprecskéket. Valószínűleg friss eperből még sokkal finomabb, de szerintem így is megérte elkészíteni.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kivajazott, kilisztezett pici gyümölcstortaformába nyomkodjuk. (Mivel ilyennel én nem rendelkezem muffin sütő hátuljára nyomkodtam a kosárkákat).
  2. Alacsony hőmérsékletű sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg elkezd barnulni.
  3. Ha megsültek kivesszük őket óvatosan a formákból és hagyjuk kihűlni.
  4. Közben elkészíthetjük a pudingot és előkészíthetjük a gyümülcsöt (tisztítás, formára vágás).
  5. Ha kihűltek, megtöltjük őket pudinggal és rápakoljuk a tetejükre a gyümölcsöket.
  6. Végül elkészítjük a zselatint és ecsettel megkenegetjük a tetejüket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 807
elküldve: 5
receptkönyvben: 311
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nimfa

Mióta szakács: 2009.09.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Epres-pudingos kosárkák, epres tortácska, epres-pudingos tortácska

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

graszta
graszta Mon, 2013-02-04 13:19

Nagyon tetszik az ötlet, szeretném elkészíteni, különböző típusú vegyes-gyümölcsökkel, és vanília pudinggal.

Ha fogyasztás előtt egy nappal készítem el, a pudingtól nem puhul át a tészta?

A válaszokat előre is köszönöm!

edyt72
edyt72 Sun, 2012-02-26 22:01

en csak 10 dkg vajat tettem a 12 deka margarin helyett es nagyon jo lett.
a muffin formaba bele nyomkodtam a tesztat ugy hogy golyot formaltam es a tenyerem kozott lapitottam szet a tesztat.mikor felig megsult ,neztem es fel volt nove a teszta majdnem kitoltve a muffin format,ugy hogy vettem egy poharat minek az aljaval ovatosan bemyomkodtam a tesztakat es igy meglett a kosarka.mikor kihul kell kiszedni ovatosan a formabol.
majd langyos vanilias pudinggal toltottem es kimagozott lecsopogtetett meggyszemeket nyokodtam a pudingba.

kovtama
kovtama Mon, 2010-05-03 17:50

Ez nagyon jó, nem is tudom miért nem jutott eszembe ez az ötlet, hogy muffin sütő aljára rakom a tésztát?? Régóta szeretnék ilyen kosárkákat sütni, de mindig elfelejtek venni formát. Most már lesz mivel megsütnöm! Köszönöm az ötletet :)

zsu9002
zsu9002 / zsu9002 Wed, 2010-02-17 18:14

Ha margarin helyett vajat teszek bele ugyis jó lesz? vagy feltétlenül margarin kell?

811
finomliszt 20 dkg
cukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 0.5 citromból nyert
tojás 1 db
margarin 12 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 0.5 l
cukor 3 ek
eper 50 dkg
zselatin 10 g