Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kosárka diós-lekváros töltelékkel

Kosárka diós-lekváros töltelékkel
Kosárka diós-lekváros töltelékkel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az örök diós kedvenc, a lekváros-diós kosárka a nagymamámtól. Lagzi, karácsony, szilveszter... bármilyen alkalomból jöhet, csak vastagon lekváros legyen és lehetőleg minél több! :)

 

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és egy kevés tejet, épp csak amennyit felvesz, és tésztát gyúrunk belőle. Óvatosan gyúrjuk, mert túl lágynak érezhetjük a tésztát, ha a margarin már jól megolvadt, és könnyen gyúrhatunk még hozzá lisztet, feleslegesen! Ha kicsit félretesszük, és hűl, akkor látjuk, hogy megfelelő-e.
  3. A tojásfehérjéből habot verünk, a diót elkeverjük a citromhéjjal és a cukorral, majd a habba forgatjuk óvatosan, hogy ne törjük össze.
  4. A kis kuglófsütőket hideg margarinnal vastagon kikenjük. A peremére is kenjünk, mert ahogy sül a tészta, úgy növekszik.
  5. A vajazott formákba egyenként belenyomkodjuk a tésztát, egy-egy kanál lekvárt teszünk rá és erre egy jó nagy kanál diós tölteléket.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 978
elküldve: 5
receptkönyvben: 131
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kádi

Mióta szakács: 2011.04.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós kosárka, kis diós kuglóf

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2011-09-20 17:40

Én a lekvár után egy-két szem kimagozott meggyet is szoktam tenni, próbáljátok ki :) Jah és ha majd vkinek segít... kis kosárka és nem kuglóf sütő, piacokon, vásárokban kapható.

760
finomliszt 50 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
tojássárgája 6 db
tej 0.5 dl
vaj 1 ek
dió 30 dkg
citromhéj 1 ek
porcukor 25 dkg
sárgabaracklekvár 5 dkg